16 d'abril de 2024
medi ambient

Denuncien dos rompudes de terreny forestal sense autorització al Pallars Jussà

Els Agents Rurals han detectat un increment de rompudes sense autorització o bé que sobrepassen la superfície autoritzada

Jordi Ubach Llorens Abella de la Conca | 1 de setembre de 2021 a les 11:31
Imatge de la rompuda a Abella de la Conca | Agents Rurals
Els Agents Rurals han denunciat els darrers dies dos rompudes de terreny forestal sense autorització al Pallars Jussà. Una de les denúncies, la més recent, s’ha efectuat aquest mateix dimarts al terme municipal d’Abella de la Conca. L’altra es va detectar la setmana passada en un terreny situat al municipi de Gavet de la Conca.

Segons el cos mediambiental, cap dels dos casos afecta grans extensions de terreny, però totes dues sumen una superfície aproximada d'uns 5.500 metres quadrats. En tots dos casos les rompudes eren executades per la mateixa empresa. Els propietaris s’exposen ara a multes econòmiques i, en el cas que no compleixi amb les característiques per ser autoritzable, se’ls obliga a restaurar i tornar el terreny al seu estat original.

Segons han assegurat a Pallars Digital, els Agents Rurals han detectat les darreres setmanes un increment de rompudes de terreny forestal sense autorització o bé que sobrepassen la superfície autoritzada. De fet, actualment ja no es donen autoritzacions en aquest sentit si no es compleixen una sèrie de requisits ambientals i patrimonials.

Pel que fa a les sancions que puguin rebre els infractors, també s’està valorant retirar als denunciats part de la subvenció de la declaració agrària (DUN) que reben de part de la Unió Europea.
 

Altres notícies que et podrien interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació