Dimarts, 23 d'abril de 2024
govern

Aragonès assegura que els pressupostos inclouran una partida per desplegar el Govern al Pirineu

El president afirma que la consulta sobre els Jocs d'Hivern servirà per conèixer "el suport i el consens" del projecte

Redacció 30 d'agost de 2021 a les 08:59
Pere Aragonès al costat del conseller de Salut Josep Maria Argimon | ACN
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que els pressupostos del 2022 inclouran una partida per desplegar l'executiu al Pirineu. El cap del govern català ha reconegut que és una qüestió "pendent" des de fa molt temps i que la pandèmia ha demostrat encara més la seva necessitat. 

En aquest sentit, ha detallat que el desplegament serà més extens en funció de cada departament i els serveis que gestiona "a peu de territori. Així, ha posat com a exemples l'àmbit de les Emergències o el de Salut, on recentment s'ha nomenat Felip Benavent com a nou gerent a la regió sanitària pirinenca. També ha citat la necessitat de fer-ho en el cas de les conselleries d'Ensenyament o Acció Climàtica, entre d’altres.

Per altra banda, Aragonès ha assegurat que els avenços en la candidatura dels Jocs d'Hivern del 2030 es faran comptant amb el consens del territori, i que la consulta ciutadana determinarà quin és el suport que té el projecte. El president ha dit que el procés participatiu és "necessari" per poder tirar-lo endavant i ha insistit en el fet que s'aposta per un model sostenible i útil pel "desenvolupament integral" de les comarques pirinenques.

"Una gran oportunitat"


Aragonès ha dit que un cop manifestat l'interès pels Jocs, ara comencen les converses amb el Comitè Olímpic Internacional (COI) per definir la candidatura. El president afirma que l'objectiu és millorar les infraestructures i comunicacions necessàries pel desenvolupament "global" de l'Alt Pirineu i Aran, tant des del punt de vista social, econòmic i ambiental.

Així, ha recordat que amb aquest objectiu s'ha creat una taula institucional, la qual aglutina la participació del territori. Finlament, ha dit que l'esdeveniment "pot ser una gran oportunitat" i que els beneficis que ha d'aportar no s'han de cenyir als 15 dies de duradada dels jocs.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació