Divendres, 19 d'abril de 2024
alta tensió

Unió de Pagesos presentarà al·legacions a les MAT projectades a Catalunya

El sindicat reclama una millor redistribució de la producció d'energia i rebutja perdre sòl agrari

Redacció Reus | 27 d'agost de 2021 a les 11:23
Imatge de la roda de premsa d’Unió de Pagesos a Reus | Unió de Pagesos
Unió de Pagesos ha anunciat que presentarà al·legacions a les diferents línies elèctriques de molt alta tensió (MAT) que hi ha projectades a Catalunya, entre elles una que planeja portar fins al municipi d’Isona i Conca Dellà energia generada a l’Aragó. Des de Reus (el Baix Camp), el sindicat ha reclamat una millor redistribució de la producció d'energia a Catalunya per acostar la producció al lloc de consum, principalment l'àrea metropolitana de Barcelona. Alhora, han rebutjat perdre "ni un pam més" de sòl agrari al país.

Respecte les MAT, han alertat que n'hi ha que passen per espais d'interès natural i protegits per la Xarxa Natura 2000 i han lamentat que suposen "una pèrdua important del valor agrari de les finques" i que també afectaran altres sectors, com el vitivinícola i l'enoturisme. Amb tot, han afirmat que no estan en contra les renovables sinó del model de grans projectes empresarials.

Pere Guinovart, coordinador territorial del sindicat al Camp de Tarragona, ha avançat que començaran un procés d'assemblees locals perquè tothom conegui "els efectes" que tenen les línies MAT. Guinovart ha fet una crida a que tota la societat civil s'uneixi "davant aquest atropellament d'una empresa privada". 

Les primeres al·legacions que presentaran fan referència a la MAT que Forestalia impulsa des d'Aragó fins a Begues (el Baix Llobregat). Una línia que creua més de 30 municipis de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès. 

Temor a la reactivació de l’Autopista Elèctrica


La línia d'Isona portaria electricitat des de les províncies d'Osca i Saragossa cap a les comarques del Pirineu. La Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica Montsó-Isona, el moviment social que rebutja els macroprojectes energètics, sospita que podria comportar la reactivació de l'anomenada Autopista Elèctrica entre Peñalba (Osca) i Isona, rebutjada fa uns mesos.  
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació