Divendres, 19 d'abril de 2024
CORONAVIRUS

Educació mantindrà les quarantenes a les escoles però sospesa eliminar-les als instituts

El Govern fa una crida a incrementar la vacunació entre els joves: "Necessitem començar el curs amb el màxim de vacunes posades"

Joan Obiols Barcelona | 26 d'agost de 2021 a les 08:59
Josep González Cambray i Pere Aragonés, aquest dimecres en un institut a Caldes de Malavella. | ACN
Mantenir les quarantenes a les escoles quan es detecti un positiu al grup, però eliminar-les progressivament als instituts pels alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, on la vacunació és més avançada. Aquesta és la proposta que hi ha sobre la taula segons ha explicat aquest dimecres al matí el conseller d'Educació, Josep González Cambray.

En un acte a Vilablareix (el Gironès), el conseller ha dit que estan adaptant els protocols de gestió de casos i que aquesta mesura dependrà de l'evolució de la vacunació entre els més joves. En aquest sentit, tant el conseller com el president, Pere Aragonès, han fet una crida a incrementar la vacunació entre els majors de 12 anys.

"Necessitem començar el curs escolar amb el màxim de vacunes administrades", ha dit Cambray. L'objectiu de Salut, és arribar al 100% de vacunats amb una primera dosi abans de començar el curs. Argimon va explicar que el departament compta amb les dosis i els professionals suficients per arribar a aquest percentatge de vacunats. 

Classes presencials i mascareta


Paral·lelament, el govern espanyol juntament amb les comunitats autònomes, han acordat aquest dimecres en el marc de la Conferència Sectorial d'Educació, les principals mesures sanitàries que s'aplicaran en l'inici del nou curs escolar. D'aquesta manera, es manté la presencialitat en totes les etapes, l'obligatorietat de la mascareta a partir dels 6 anys, els grups de convivència, la ventilació a les aules, la desinfecció i neteja dels espais.

El govern espanyol també obre la porta a la possibilitat de rebaixar la distància interpersonal a 1,2 metres en escenaris de baixa incidència. La ministra d'Educació, Pilar Alegría, ha defensat la "màxima presencialitat en totes les etapes i en tots els nivells", ja que s'ha mostrat com "una eina absolutament necessària per millorar l'equitat en l'entorn educatiu". 

Aquestes són unes mesures que han de servir com a guia per les comunitats autònomes, i en cap cas són d'obligat compliment. A Catalunya, el Departament d'Educació haurà de detallar en els pròxims dies el pla d'actuació pel curs 2021-2022, que conté totes les mesures organitzatives als centres educatius.
 

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació