Divendres, 19 d'abril de 2024
onada de calor

L’onada de calor fa superar els 40ºC al Pallars

A Sant Romà d'Abella s'han registrat 40,9ºC i a Tremp 40,8ºC en un primer dia d’onada de calor sense incidències

Redacció 13 d'agost de 2021 a les 06:53
Agents Rurals tancant un accés a la zona sud del Pallars Jussà | ACN
L'anunciada onada de calor ja ha arribat al Pallars. Aquest dijous al migdia s'han superat els 40ºC als observatoris de Sant Romà d’Abella i de Tremp. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, al nucli isonenc s'ha arribat a registrar 40,9ºC, mentre que a la capital del Pallars Jussà s'ha assolit una dècima menys, 40,8ºC.

També s'han fregat els 40ºC en altres observatoris pallaresos, com el de la Pobla de Segur, que s’ha quedat als 39,4ºC o Sort, que aquest dijous ha registrat 35,8ºC de temperatura. Quant a les mínimes, per segon dia consecutiu, aquesta passada matinada les estacions de Tremp, la Pobla de Segur i Sant Romà d’Abella han marcat temperatures per sobre dels 20ºC, el que es defineix com a nit tropical.

La situació és generalitzada arreu del país, sobretot a la Catalunya Central i a les comarques de Ponent. La calor també es acusada a la meitat sud del Pallars Jussà, on recordem que els Agents Rurals mantenen el Pla Alfa 3 de risc màxim d'incendis per aquest divendres, i també el tancament de la serra del Montsec i les restriccions que han estat activades aquest dijous. La predicció del Meteocat és que la calor continuï sent extremadament alta fins diumenge.


Primer dia sense incidències


El primer dia d’onada de calor s’ha completat sense incidències destacades a les comarques pallareses, si bé en el conjunt de Catalunya aquest dijous s’han produït una desena de focs que ja han estat estabilitzats pels Bombers. Durant tota la jornada, els Agents Rurals han intensificat els controls i han recorregut els vuit municipis afectats per les restriccions informant d'aquestes a pagesos i operaris. 


Als operaris que han trobat treballant en municipis com ara Guàrdia de Noguera, a la vora la carretera C-13, els han obligat a aturar les obres fins a nova ordre. També a tocar d'aquesta carretera, a Palau de Noguera, han notificat de les mesures vigents a uns operaris de la via del tren Lleida-la Pobla de Segur. 

Paral·lelament, els Agents Rurals també han tancat tots els accessos al medi natural de la zona sud del Pallars Jussà, aquells camins que donen a la comarca de la Noguera. Els agents també han restringit l'accés als espais naturals de la Serra de Lleràs, la Serra de Sant Gervàs i els Nerets arran de l'activació del Pla Municipal d'emergències per incendis forestals. Per altra banda, tot i que algunes de les 15 zones de barbacoes de la comarca ja estaven tancades, s'han assegurat que estiguessin totes inutilitzables per evitar focs.

 Podeu consultar el mapa on es detallen els accesos tancats fent clic en aquest enllaç
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació