Dimecres, 24 d'abril de 2024
festes del setge d'olp

Torna el Setge d'Olp amb una mirada diferent sobre els fets

Rialp acollirà divendres l'estrena de 'Joc de comtes', que es representarà en tres pobles més

Redacció Olp | 11 d'agost de 2021 a les 11:04
Representació de l'obra durant una edició anterior | Josep de Moner
La commemoració teatral del Setge d'Olp de 1485, en plena Guerra del Pallars, tindrà aquest any una mirada diferent. Enguany hi apareixeran les dues filles il·legítimes del mític comte Hug Roger III, Joana i Elisabet, que oferiran noves trames sobre aquest episodi històric.

Aquest no serà, però, l'únic fet que es representarà. També hi haurà lloc per a un judici que es va fer l'any 1491 contra Hug Roger i la comtessa Caterina. Un litigi sense garanties i amb punts de connexió amb l'actualitat, ja que tothom sabia que els dos nobles pallaresos serien condemnats a mort.

Sota el títol de Joc de comtes, la companyia de teatre Setge d'Olp, formada per veïns del municipi, estrenarà la producció divendres a les 22h a la plaça del Tornall de Rialp. No serà l'única representació, ja que l'endemà serà el torn del poble de Seurí, a la Vall d'Àssua. El diumenge l'obra es traslladarà a Olp i el cicle es tancarà dilluns que ve a Vilamur, en el marc del Terra Roia Arts Festival.

13 anys reivindicant la història pallaresa


Les Festes del Setge d'Olp van començar l'any 2008, 500 anys després de la mort del comte Hug Roger, fruit de la voluntat de la gent de reivindicar-se com a pallaresos i sense oblidar els fets que van succeïr fa cinc segles. Des d'aquella primera edició, en la qual es va omplir la plaça d'Olp amb 400 persones, la commemoració s'ha anat renovant.

Enguany, cal destacar la presència de vuit actors, quatre dels quals joves, i per tercer any consecutiu, amb guió, dramatúrgia i direcció de Jordi Pérez Soldevila, fundador i actor de la companyia teatral Sargantana i director del ja desaparegut teatre La Vilella de Barcelona.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació