Dimarts, 23 d'abril de 2024
Coronavirus

Cau el toc de queda a Tremp

El Govern manté el confinament nocturn per tercera setmana però la capital pallaresa en queda fora

Oriol March Barcelona, Catalunya | 27 de juliol de 2021 a les 12:52
Tremp | Jordi Ubach
Cau el toc de queda a Tremp després de dues setmanes. La millora dels indicadors de la pandèmia al Pallars Jussà –al contrari que el Sobirà-, ha permès que el Govern elimini la capital pallaresa de la llista de municipis afectats.


El toc de queda s'aplicarà a Catalunya per tercera setmana. En aquesta ocasió es passa de 165 a 162 municipis, tots ells de més de 5.000 habitants, i es manté l'horari de la 1h a les 6h de la matinada.


Així ho ha decidit aquest dimarts el Govern, que sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'aval al confinament nocturn per continuar frenant la corba de contagis i hospitalitzacions de les últimes setmanes. Segons ha indicat la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, la situació als centres hospitalaris és "crítica" i s'acosta al "límit", de manera que han "fet cas" als experts a l'hora de prorrogar el toc de queda. Una mesura, ha indicat, que està ajudant a reduir la interacció social i, per tant, el ritme dels contagis.

Les UCI dels hospitals catalans segueixen tensades al màxim, amb nous ingressos cada dia. Aquest dimarts tampoc ha estat una excepció en plena cinquena onada, ja que el Departament de Salut ha registrat l'ingrés de 25 pacients greus. El total de persones a les UCI ja és de 525. Pel que fa als ingressos a planta, en comparació amb el centenar registrat ahir, avui només se n'han notificat 2. En paral·lel, Salut ha notificat 5.487 nous contagis confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici en 817.954.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació