Dimarts, 23 d'abril de 2024
teatre

Isona celebra la 1ª edició del FART, el Festival d'Arts Escèniques al carrer

El certamen acollirà un total de 10 espectacles, tots gratuïts, que tindran com a escenari les places del municipi

Redacció Isona | 20 de juliol de 2021 a les 10:29
L'espectacle 'Loïc' de la companyia UN teatre serà dels primers a obrir el festival | UN teatre
Isona acollirà aquesta setmana, entre el 23 i 25 de juliol, la 1ª edició del FART, el Festival d'Arts Escèniques al carrer. Durant tres dies es podrà gaudir d'una programació variada formada per titelles, dansa, teatre per adults, teatre familiar, improvisació i clown. FART és un festival divers, fresc i innovador que vestirà les places d'Isona amb teles, escenaris i històries.

En la primera edició del festival hi haurà un total de 10 espectacles, tots gratuïts. L'acte inaugural serà a càrrec de Natàlia Lloreta, directora artística de la Fira de Teatre de Tàrrega, festival que és tota una institució en el camp de les arts escèniques del país i un clar referent i inspiració per al FART.

La idea d'aquest nou festival parteix de l'actor isonenc Ivan Caelles, que davant la manca d'una sala cultural degudament equipada al municipi, s'inspira en la essència de Fira Tàrrega i planteja una proposta on es transformen les places d'Isona en escenaris. Així, el certamen recull el sentiment d'estar "fart" d'haver d'anar fora del municipi per poder gaudir d'un espectacle professional.

La proposta, organitzada conjuntament pel Centre d'Estudis d’Isona i Conca Dellà i l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà, compta com amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), l'IDAPA i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, entre d'altres. L'objectiu principal de la primera edició és consolidar-se com a festival d'arts al Pallars Jussà, una comarca on els esdeveniments d'arts escèniques són escassos però a la vegada necessaris.
 

Programa d'espectacles de la 1ª edició del festival Foto: FART

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació