16 d'abril de 2024
caiac

Tres podis i paper destacat de l’AE Pallars a la Copa d’Espanya de joves promeses

Sort acull amb èxit el 57è Ral·li internacional Noguera Pallaresa

Redacció Sort | 19 de juliol de 2021 a les 11:16
La jove palista de Sort, Martina Faurat, durant una de les proves | AE Pallars
El camp de regates de Sort ha acollit aquest cap de setmana les proves de la primera Copa d'Espanya d'eslàlom de joves promeses. La prova, organitzada per l'Associació Esportiva Pallars, l'Ajuntament de Sort i la Federació Espanyola de Piragüisme, s'emmarca dins del 57è Ral·li internacional Noguera Pallaresa i ha compat amb 180 piragüistes d'entre 13 i 16 anys de la península ibèrica en les modalitats de caiac i canoa.

Dissabte van tenir lloc les proves classificatòries per a la final del dia següent, amb un recorregut molt exigent, on la tècnica era indispensable per tal de no penalitzar. Diumenge, el Camp d'Eslàlom l'Aigüerola va ser la seu de la segona jornada de la competició. El circuit, força tècnic, ha permès gaudir d'un excel·lent espectacle on els representants dels clubs bascos, catalans i gallecs han concentrat la majoria de les finals.

L'Associació Esportiva Pallars s'ha endut tres podis i una meritòria quarta posició, amb un total de 533 punts. Els tres primers classificats han estat el Club Atlètico San Sebastian, el Club Cadí Canoe-Cayak i El Santiaotarrak. L'alcalde de Sort, Baldo Farré, ha recalcat que "és molt interessant que un poble de poc més de 1.500 habitants hagi aconseguit posar un club, l'AEPallars, dins l'elit del piragüisme nacional".
 
La Copa d'Espanya, però, no va ser l'única competició dins del Ral·li. Dimecres va tenir lloc la segona copa catalana de joves promeses, organitzada per la Federació Catalana de Piragüisme, l’AE Pallars i l'Ajuntament de Sort. Hi van participar 92 palistes, nois i nois de 6 a 14 anys van demostrar que són grans esportistes malgrat la seva jove edat. Els podis de les categories benjamí, aleví i infantil es van repartir entre els palistes catalans dels clubs Cadi canoë kayak, el Nàutic mig Segre i l'Associació Esportiva Pallars.

Totes les competicions s'han realitzat complint amb els protocols de seguretat i higiene marcats per la Covid-19. Per aquest motiu, s'ha impedit l'accés al públic a l'àrea de competició, tot i que la gent ha pogut seguir des d'una distància prudent les proves realitzades al camp de l'Aigüerola. La capital del Sobirà encara viurà una altra cita de piragüisme durant la setmana del 5 al 8 d'agost, quan es disputaran les finals del caiac extrem i olímpic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació