Dijous, 18 d'abril de 2024
camps de treball

Tremp acull el camp de treball de la ruta cabanera Linyola-Taüll

Vilamitjana i Espluga de Serra van acollir la setmana passada el camp de treball, que compta amb una quinzena de joves

Redacció Tremp | 12 de juliol de 2021 a les 11:53
Imatge dels joves participants al camp de treball | Ajuntament de Tremp
Aprofitant la iniciativa de l’Ajuntament de Linyola per recuperar la ruta transhumant de Linyola fins a Taüll, enguany s’ha impulsat el primer camp de treball jove de la ruta Transcabanera. Una iniciativa que vol adequar el recorregut que feien els pastors transhumants per anar a les pastures de muntanya, des de Linyola fins a Taüll, i proposa als joves participants l’oportunitat de conèixer les comarques del Pla d'Urgell, la Noguera, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça.

Aquesta ruta, d’uns 142 quilòmetres, passa per cinc comarques i 23 municipis, entre ells el de Tremp. Concretament, els nuclis de Vilamitjana i Espluga de Serra van acollir la setmana passada el camp de treball. Els dies 4, 5 i 6 de juliol els 15 joves van estar treballant a Vilamitjana i a Tremp, on van participar en una jornada de coneixement de les plantes del territori amb el biòleg Marc Talavera, de l’associació Eixarcolant. També van aprofitar l’estada per descobrir l’entorn del Geoparc Orígens.

Entre altres activitats, també van seguir el recorregut del camí ramader fins arribar a Espluga de Serra, tot netejant un tram d’aquesta cabanera. A més, van visitar el Casal dels Voltors i el punt d’alimentació suplementària de La Terreta. Després de passar tres dies al municipi, els joves es van desplaçar cap a Perves per continuar amb el projecte arreu de la ruta.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació