Dijous, 25 d'abril de 2024
música

​Manel actuarà el dissabte 7 d'agost a la «catedral de la fusta» de Rialp

El 21è Festival de Música Vila de Rialp programa concerts des del 10 de juliol fins al 26 de setembre

Redacció 23 de juny de 2021 a les 09:02
Térmens, Josep i Gerard Sabarich, durant la presentació del festival | ACN
El Festival de Música Vila de Rialp ha presentat aquest dimarts un cartell amb vuit concerts de diferents estils musicals, que tindran lloc del 10 de juliol al 26 de setembre i que comptaran amb l'actuació estrella del grup Manel el 7 d'agost. El fet especial d'aquest concert serà l'espai, ja que es farà a la que els mateixos organitzadors han batejat com "la catedral de la fusta" de Catalunya. Es tracta d'una nau de l'empresa Fustes Sebastia de Rialp, pionera i líder en la construcció de cases de fusta.

Així, la banda barcelonina tocarà en un espai ple de fusta on les premisses són "la sostenibilitat i l'ecologia". Una altra de les formacions destacades del cartell és Ensemble Pyrinèe, que actuarà el 31 de juliol, tot i que el projecte és més ambiciós i les seves actuacions, unides a la vessant pedagògica, es perllongaran durant tot l’any. Abba Taano, Ivón Frontela, Toti Soler i Gemma Humet, Joel Bardolet i Guillermo Pastrana, Yuri Martinov i Alexei Lundin i la Swing Pallars Orquestra són la resta de formacions que completaran el cartell del Festival de Música Vila de Rialp.

L'objectiu del festival, que enguany arriba a la seva 21a edició, és el d'oferir a la gent del Pallars i de la resta de Catalunya un projecte cultural en l'àmbit de la música "de primer ordre", segons ha dit el president de l’associació Rialp Musical, organitzadora de l'esdeveniment, Josep Sabarich. Per Sabarich, aquest festival ha d'anar acompanyat de "qualitat artística, interès de la programació i impacte del projecte al Pallars".

Després de 21 anys al capdavant del festival, Josep Sabarich plega i deixa la direcció en mans de Quim Térmens, director i primer violí de l'Orquestra Terrassa48, violinista de gran prestigi, deixeble del gran Gonçal Comelles.

Durant 20 edicions s'han realitzat un total de 198 concerts amb més de 30.000 espectadors. Cada edició del festival també compta amb la seva vessant social i alguns dels concerts s'han celebrat en residències per la tercera edat. Aquesta edició volen ajudar a la fundació Música para salvar vidas d'Uganda.
 

Imatge de la presentació amb el cartell del certamen en primer pla. Foto: ACN

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació