Divendres, 19 d'abril de 2024
hoquei patins

Andreu Tomàs guanya la tercera Europe Cup consecutiva amb el Lleida Llista Blava

L’equip lleidatà supera a la final el Sarzana italià (5-3) remuntant un 0-2 advers i amb una actuació destacada del jugador trempolí

Jordi Ubach Llorens 21 de juny de 2021 a les 12:28
Andreu Tomàs aixecant aquest diumenge la tercera Europe Cup | Antonio Lopes / WSE-RH
El pallarès Andreu Tomàs, jugador i capità del Lleida Llista Blava d’hoquei patins, s’ha adjudicat aquest diumenge a Andorra la tercera Europe Cup consecutiva del seu compte particular i també del club. Ho ha fet en superar a la final el Sarzana italià per 5 gols a 3 i després de remuntar un 0-2 advers que va complicar molt les coses. Abans, l’equip lleidatà es va imposar a la semifinal, jugada el dissabte, al Girona (3-1).

El jugador trempolí ha tornat a tenir una actuació destacada durant tot el cap de setmana, amb un gol a la semifinal i un golàs a la final, el que va tancar el marcador del Llista. Com a capità de l’equip, a més, Tomàs ha estat l’encarregat d’aixecar la copa. Aquest dilluns, a partir de les 20h, els jugadors faran una rua de campions per la ciutat de Lleida, des del pavelló Onze de Setembre fins a la Paeria.
 
En declaracions a Pallars Digital, Tomàs s’ha mostrat “content i emocionat” per haver aconseguit una fita “històrica” en el món de l’hoquei, doncs fins ara mai abans cap equip havia guanyat aquest títol en tres ocasions consecutives. “El fet que sigui recurrent no ens ha de fer oblidar lo complicat que és el que hem aconseguit”, ha assegurat Tomàs, que ha afegit que ara toca “celebrar-ho, gaudir-ho i començar a digerir-ho per ser-ne conscients”.

Pel jugador pallarès, “aquest club i aquest equip té una base molt sòlida, una mentalitat guanyadora i competitiva a l’altura de molt pocs i ho hem demostrat durant tot l’any”. Per Andreu tomàs, el reflex de tot això ha estat la final. “El que hem aconseguit és una bogeria i ho ha fet un club humil, un club d’amics i un gran equip a tots els nivells”, ha sentenciat.

Tricampions


El Lleida Llista es va convertir l’any 2018 amb el primer equip lleidatà que aconseguia proclamar-se campió en una competició europea, una fita que l’any següent va repetir jugant també la final four a casa. Després de l’aturada de la competició de l’any passat per la Covid-19, aquest any s’ha reprès i el Lleida ha demostrat novament ser l’autèntic dominador de la competició. 

Aquesta és, doncs, la tercera Europe Cup que aconsegueix Andreu Tomàs. Els dos títols anteriors els va poder compartir amb el seu germà, Lluís Tomàs, que fins la temporada passada va defensar la porteria de l’equip llistat. Després de 15 temporades a l’elit, Lluís Tomàs va anunciar ara fa un any la seva retirada.
 
Després de conquerir el primer títol europeu ara fa tres anys, l’Ajuntament de Tremp va organitzar un homenatge als dos jugadors en un emotiu acte a la sala de plens del consistori. Els germans Tomàs van ser els pregoners de la Festa Major de Tremp 2020.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació