Divendres, 26 d'abril de 2024
ple municipal

L’Ajuntament de Tremp adquireix un local i un terreny per ampliar l’Escola Valldeflors

El consistori també cedirà una parcel·la al Departament de Salut per a la construcció d'un nou edifici d’oficines a la ciutat

Jordi Ubach Llorens 8 de juny de 2021 a les 13:42

L’Ajuntament de Tremp ha adquirit un local i un terreny, situats al carrer Tarragona de la ciutat, que posarà a disposició del Departament d’Educació amb l’objectiu d'ampliar l’Escola Valldeflors. Segons ha explicat l’alcaldessa, Maria Pilar Cases, aquest espai està al costat mateix del centre i s’ha decidit comprar-lo davant la “necessitat” d’ampliar l'escola. Aquesta operació suposa una inversió d'uns 220.000 euros, dels quals 183.300 euros els aporta la Diputació de Lleida i la resta, uns 36.700 euros, van a càrrec de l'ajuntament. Segons Cases, la conselleria d'Educació contempla construir-hi una sala polivalent.

Aquesta inversió ha estat possible gràcies a una modificació del pressupost aprovada per unanimitat en el ple celebrat aquest dilluns al vespre, que ha permès incorporar uns 300.000 euros del romanent de tresoreria. A més, l’ajuntament també destinarà 138.000 euros a la substitució dels comptadors d’aigua actuals per uns de més moderns, que permetran fer la lectura a distància i que milloraran l’eficiència dels consums d’aigua. La substitució dels comptadors suposa un cost de 334.000 euros, dels quals 196.000 provenen d’un ajut de la Diputació de Lleida.

Tot i que hi ha votat a favor, el grup municipal de Compromís per Tremp (CxT), a l’oposició, ha lamentat que el pressupost ja hagi patit vuit modificacions malgrat es va aprovar fa només tres mesos. Segons la portaveu de CxT, Sílvia Romero, les modificacions de pressupost han utilitzat els estalvis “per invertir en despesa corrent i no en nous projectes”. L'alcaldessa li ha recordat que el “principal gruix” del romanent va destinat a la construcció de l'Escola Municipal de Música.

De fet, Romero ha criticat l’equip de govern per haver utilitzat “gairebé el 70%” del romanent de tresoreria. La regidora socialista ha afirmat que l’ajuntament s’ha gastat un milió i mig dels 2.132.000 euros aconseguits “dels estalvis de molts anys”. Unes xifres desmentides poc després per l’interventor, que a instàncies de l’alcaldessa, ha explicat que dels 2.092.701 euros disponibles de romanent, fins la data el consistori n’ha utilitzat 1.109.644 euros. Això significa el 53% del total.

Cessió d’una parcel·la al Departament de Salut


Durant el ple, l’alcaldessa de Tremp també ha anunciat la cessió d’una parcel·la al Departament de Salut perquè construeixi un nou edifici a la ciutat, on s’hi ubicaran les oficines del CAP de Tremp. Segons Cases, el terreny està situat just al darrere del Centre Cívic Tarraquet. De moment, aquest dilluns el plenari ha aprovat per unanimitat iniciar l’expedient per canviar la qualificació d'aquest terreny de domini public a domini patrimonial, una modificació necessària per poder fer-ne la cessió. 

Maria Pilar Cases també ha avançat, responent a una pregunta de l’oposició, que l’ajuntament ha iniciat converses amb Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) per disposar d’algun espai proper a l’Hospital del Pallars per ampliar o millorar serveis.
 

Imatge del ple celebrat aquest dilluns. Foto: Jordi Ubach


Nova Oficina d’Atenció al Ciutadà


L'alcaldessa també ha informat de les obres que s’estan duent a terme al vestíbul de l’ajuntament per fer realitat la nova Oficina d’Atenció al Ciutadà. Es tracta d'una obra que fa anys que s’havia plantejat i que s’ha decidit tirar endavant enguany davant la “necessitat” que hi ha, ja que, tal com a recordat la mateixa Maria Pilar Cases, actualment la ciutadania està sent atesa a la sala de plens de manera temporal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació