Dissabte, 20 d'abril de 2024
literatura

Àssua Farré, de l’institut de Sort, guanya el Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques

El guardó, convocat per la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Ernest Lluch, premia el millor treball de recerca de Batxillerat

Jordi Ubach Llorens 31 de maig de 2021 a les 10:47
Àssua Farré, en el moment de recollir el guardó | UPF
Àssua Farré, veïna d’Altron i alumna de 2n de Batxillerat de l’Institut Hug Roger III de Sort, ha estat premiada amb el XVIè Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques al millor treball de recerca de Batxillerat, convocat per la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Fundació Ernest Lluch. Farré s’ha adjudicat el premi amb el treball Memòria en pell cremada. La guerra civil al Pallars Sobirà, un recorregut inefable per les nostres valls, que com el seu títol indica, tracta sobre la guerra civil a la comarca.

L’acte d'entrega va tenir lloc el passat dimecres al campus de la Ciutadella de la UPF amb la presència de les persones guardonades, acompanyades pels respectius familiars, tutors i amics, així com pels membres del jurat i representants institucionals de les dos institucions convocants. En l’edició d'enguany del premi s’han presentat 128 treballs enfront dels 65 de l’edició anterior.

Pel que fa les temàtiques del conjunt de treballs presentats, cal destacar que al costat de la qüestió de les dones, dels procediments electorals, de la memòria familiar o els fet històrics, aquesta edició mostra una pèrdua d’interès pel procés català, un clàssic dels darrers anys, i en canvi, mostra més dedicació al racisme, als menors no acompanyats o al populisme. 

Aquest premi s’atorga al millor treball de recerca desenvolupat en l’àmbit de les Ciències Socials i Polítiques presentat durant el present curs acadèmic 2020-2021, en els centres de secundària públics, privats o concertats de Catalunya, i té una dotació de 700 euros pel treball premiat i de 100 euros per a cadascun dels accèssits que es concedeixin. Els quatre treballs seran publicats a la web de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació