Divendres, 26 d'abril de 2024
turisme

L’oferta turística del Pallars, present un any més a Fitur

La 41a Fira Internacional de Turisme de Madrid obre avui les portes amb la participació del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Redacció 19 de maig de 2021 a les 10:06
El conseller Tremosa visitant aquest matí l’estand del Patronat de Turisme | Patronat de Turisme
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida participa un any més a la Fira Internacional de Turisme-Fitur 2021 de Madrid, que enguany arriba a la seva 41a edició. Ho farà dins l’estand de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme per donar a conèixer l’àmplia oferta de turisme de natura, cultura i actiu del Pirineu i les Terres de Lleida, fonamentada cada cop més en criteris de qualitat i sostenibilitat.

Com és habitual, els consells comarcals pallaresos també hi seran presents per promocionar l’oferta turística de les respectives comarques. Estaran situats a l’espai Pirineus i compartiran espai amb les oficines de turisme de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Solsonès. Pel que fa a l’espai Terres de Lleida, en formaran part els consells comarcals de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i l’Urgell. La Val d’Aran, com en edicions anteriors, hi té un espai propi.

Segons el Patronat de Turisme, la progressiva desescalada de les restriccions sanitàries, d’una banda, i el caràcter bàsicament rural del territori de Lleida, de l’altra, estan contribuint al fet que en els propers mesos la demarcació es consolidi com una de les destinacions turístiques d’interior i muntanya més atractives de l’Estat, com ja va succeir a l’estiu de l’any passat, durant la temporada d’hivern per les festes de Nadal i Cap d’Any i també per la Setmana Santa d’enguany.

L’espai Ara Lleida s’articula enguany al voltant dels eixos bàsics del turisme lleidatà, amb una sèrie d’imatges de les principals publicacions temàtiques i generalistes editades pel Patronat, els consells comarcals i les oficines de turisme de la demarcació, acompanyades de sengles codis QR que permeten als visitants descarregar-les i consultar-les. Així, hi figuraran les publicacions temàtiques de cultura, gastronomia, turisme familiar, turisme actiu i esports d’aventura, cicloturisme, moturisme, escalada i senderisme i les rutes de Perseguits i salvats, a més de la revista Ara Lleida i el catàleg de destinació. Igualment, s’hi podrà veure un gran mapa de la demarcació de Lleida.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha explicat durant que la promoció de l'oferta turística lleidatana que és present a la Fira Internacional de Turisme a Madrid vol incidir especialment en el reinici de les activitats turístiques a tots els àmbits, com és el cas del turisme actiu i els esports d'aventura, i també per donar a conèixer tota l'oferta del territori que mostra amb orgull el seu entorn més natural.

El saló, que s’inaugura aquest dimecres i romandrà obert al públic fins diumenge 23 de maig, ha endarrerit les dates habituals de celebració del mes de gener al maig per causa de la Covid-19. Enguany la presència institucional i del personal del Patronat de Turisme, com també l’activitat a l’espai, s’han reduït al mínim per raons de seguretat sanitària.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació