16 d'abril de 2024
senderisme

Sort s'uneix amb «Senderi» als Festivals de Senderisme dels Pirineus

El del Pallars Sobirà s’uneix als altres dos esdeveniments pallaresos marcats al calendari, Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà i el Festival de Senderisme Vall Fosca–Pirineus

Redacció 10 de maig de 2021 a les 11:16
Imatge de la presentació dels festivals d’enguany a la Garrotxa | Territori
Els Festivals de Senderisme dels Pirineus arriben enguany a la 6a edició amb un rècord de 13 esdeveniments programats de maig a octubre, habitualment els caps de setmana, dels quals quatre s’ofereixen per primer cop. Un d’aquests nous festivals és el Senderi, el festival de senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu, que tindrà lloc del 3 al 5 de setembre. Entre altres coses, l’esdeveniment permetrà conèixer els paisatges que van inspirar l’artista de renom internacional Santi Moix per pintar l’interior de l’església de Saurí i, al mateix temps, recórrer els itineraris que utilitza el bestiar a la Vall d’Àssua.

El del Pallars Sobirà s’uneix als altres dos esdeveniments pallaresos marcats al calendari, com són Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà, que es realitzarà del 21 al 23 de maig, i el Festival de Senderisme Vall Fosca–Pirineus, que es farà del 15 al 18 de juliol. Cau doncs del cartell el festival d’Àreu-Pica d’Estats, que l’any passat ja es va cancel·lar per la pandèmia.

Enguany els festivals s’estendran, per primera vegada, a les 11 comarques que integren la marca turística Pirineus, que són les comarques considerades de muntanya amb l’afegit de l’Alt Empordà. Una altra de les novetats d’enguany seran dos concursos de fotografia en el qual podran participar les persones que assisteixin a algun dels festivals i publiquin imatges a les xarxes socials amb l’etiqueta #FSP2021. El premi serà un cap de setmana per a dues persones amb allotjament i activitat de senderisme inclosos.
 

Mapa amb la localització i el calendari de tots els festivals de senderisme Foto: Territori


Descoberta del patrimoni pirinenc

Amb una durada d’entre dos i set dies, els festivals ofereixen rutes guiades a uns preus inferiors als habituals a càrrec de guies locals i també activitats complementàries per a la descoberta del patrimoni cultural, natural i gastronòmic de les valls pirinenques. A diferència de les fires turístiques, que se solen celebrar en un recinte o pavelló, els festivals estan descentralitzats. Així, les activitats es reparteixen pels diversos indrets del territori que acull cada festival, incloent-hi espais naturals d’alt valor, com ara sis parcs naturals i l’únic parc nacional de Catalunya.

Aquests esdeveniments s’inspiren en els walking festivals dels països centreeuropeus, on estan molt consolidats. Els festivals combinen itineraris per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills, amb propostes per als més avesats a recórrer llargues distàncies. A més de les rutes a peu, les activitats programades permeten conèixer la cultura local: tastets gastronòmics, visites a museus, concerts, rutes culturals o activitats de nit complementen les caminades. Així mateix, permeten posar en valor i donar a conèixer la feina dels guies locals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació