Divendres, 19 d'abril de 2024
ajuntament de sort

Raimon Monterde deixa l’alcaldia de Sort per motius «personals i professionals»

El primer edil continuarà formant part de l'agrupació d'electors Som Poble, formació que anuncia un acord perquè els dos regidors de Junts per Sort s’incorporin a l’equip de govern

Jordi Ubach Llorens 4 de maig de 2021 a les 10:50
L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, al seu despatx en imatge d'arxiu | Darío Albert
L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, deixarà l’alcaldia per motius “personals i professionals”. Ho ha fet públic aquest dimarts al matí a través d’una carta de renúncia que ha compartit a les xarxes socials, en la qual ha volgut agrair el suport rebut per part de la població i de tots els regidors que conformen el consistori. Així, ha explicat que la seva intenció és "apartar-se de la primera línia”. Monterde, que és alcalde de Sort des de l’any 2015, ha qualificat la decisió com “una de les més difícils que he hagut de prendre”. Actualment governa amb l’agrupació d'electors Som Poble.
 
Monterde ha explicat que se situarà “a la cua de Som Poble”, on assegura que seguirà aportant el seu punt de vista i seguirà treballant “en el projecte polític iniciat anys enrere”. S’ha mostrat agraït “als companys i companyes que entenen la meva decisió i que fan un pas endavant per garantir la continuïtat d’un projecte compartit” i als veïns de Sort que li han permès ser alcalde. Ara, assegura, és el moment de pensar en projectes “més personals”.

L’alcalde explica que durant els sis anys que porta al capdavant del consistori ha tingut el plaer de participar en un projecte “engrescador, no només de municipi, sinó de comarca i de país”, i que ho ha fet amb el propòsit de treballar “per portar a terme polítiques i accions que milloressin la vida de la gent”. Per últim, Monterde afirma que ha estat “un plaer” ser alcalde de Sort i ha qualificat aquesta etapa com “molt intensa i vital”.

També s'ha referit a la situació sanitària actual, tot afirmant que la pandèmia "ha agitat de forma brusca i desprevinguda la nostra societat". A més, s'ha mostrat convençut que la situació política i social dels darrers anys ha contribuït a "sacsejar alguna consciència". Finalment, ha explicat que renuncia a l'alcaldia per "pensar en projectes més personals" i en la seva família i persones del seu entorn.

Dos regidors de Junts per Sort s’incorporen a l’equip de govern

El que no ha especificat Raimon Monterde en el seu escrit és quan es farà efectiva la seva renúncia a l’alcaldia ni qui ocuparà el càrrec a partir d’ara. Aquest diari ha intentat contactar sense èxit amb l'alcalde per conèixer més detalls al respecte. El que sí que s’ha fet públic, a través d’un comunicat de premsa de Som Poble, és la immediata incorporació a l’equip de govern dels dos regidors de Junts per Sort, Imma Gallardo i Josep Maria Rabasa. L’agrupació d’electors també ha aprofitat per agrair a Monterde la seva tasca com alcalde.

Recordem que fa just dos anys, Som Poble i Junts per Sort van fer un pacte d’investidura per afrontar la legislatura a l’Ajuntament de Sort. Segons Som Poble, amb la incorporació dels dos regidors de Junts per Sort es fa efectiu un pacte de govern que asseguren que serà “beneficiós” per afrontar els dos anys que resten de mandat. Des de Som Poble han assegurat que durant aquesta legislatura "hi ha hagut un treball de col·laboració i coordinació entre els dos grups polítics".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació