Dijous, 18 d'abril de 2024
coronavirus

La Generalitat aparta definitivament la Fundació Fiella de la gestió de la residència de Tremp

Sant Joan de Déu-Terres de Lleida s’encarregarà de la gestió assistencial del geriàtric durant els propers quatre anys

Jordi Ubach Llorens 29 d'abril de 2021 a les 09:17
Entrada principal de la residència Fundació Fiella de Tremp | Jordi Ubach
La Generalitat de Catalunya ha decidit apartat de manera definitiva la Fundació Fiella de la gestió de la residència de Tremp. Segons ha avançat elDiario.es i ha pogut confirmar Pallars Digital, l’entitat Sant Joan de Déu-Terres de Lleida serà l’encarregada d’assumir temporalment la gestió del centre durant els propers quatre anys. Un brot al geriàtric iniciat a finals de l’any passat va causar la mort de 61 residents. Mentrestant, la Fiscalia continua investigant el centre per presumpte homicidi imprudent.


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha confirmat a aquest diari la seva intenció de “no retornar” la gestió de la residència Sant Hospital de Tremp a la Fundació Fiella, una entitat eclesiàstica que depèn del Bisbat d’Urgell. Una decisió que s’ha pres un cop s’han analitzat totes les actes de la inspecció dels serveis socials i de la intervenció de la residència davant les “greus mancances” que s'hi van detectar.

La conselleria ha informat que ha requerit a la Fundació Fiella perquè trobés una nova gestora per la residència amb el vist-i-plau del Departament. En aquest sentit, la proposta de la Fundació Fiella ha estat que sigui l’Hospital Sant Joan de Deu–Terres de Lleida, que és qui està al càrrec des del gener d’aquest equipament

El brot que hi va haver a la residència a finals de l'any passat, recordem, va afectar la pràctica totalitat dels residents i gran part dels professionals i va causar la mort de 61 usuaris. Salut va intervenir el centre el dia 26 de novembre de 2020 per “estabilitzar” el brot, després de realitzar-hi un cribratge massiu. Una intervenció que tenia com a objectiu principal la realització d'un pla d'actuació que garantís la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat.

Amb aquesta intervenció, les dotacions de personal necessàries al centre residencial les va aportar la nova gestora i el personal actual del centre en va quedar sota la seva direcció, de manera coordinada amb la direcció assistencial de l'Hospital Comarcal del Pallars. Salut, al principi del mes de gener, va fer efectiu el traspàs de la gestió de la residència, fins llavors en mans de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), a Sant Joan de Déu-Terres de Lleida. 


El Patronat rep la notícia amb “sorpresa”

Consultades per aquest diari, fonts del Patronat Fundació Jaume Fiella de Tremp han mostrat la seva “sorpresa” per la decisió de la Generalitat i han assegurat que no han rebut cap comunicació oficial al respecte de part de la conselleria.

Asseguren, a més, que actualment estan negociant un conveni amb Sant Joan de Deu–Terres de Lleida per establir les bases d'una gestió conjunta de la residència. En aquest sentit, segons ha pogut saber Pallars Digital, l’entitat lleidatana s’encarregaria de la gestió assistencial i la Fundació Fiella continuaria encarregant-se de la governança del centre.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació