Divendres, 19 d'abril de 2024
protesta

Una vintena de veïns tallen el trànsit per protestar contra la nova rotonda de Tremp

El tall s’ha fet al pas de vianants i ha durat aproximadament uns 30 minuts

Jordi Ubach Llorens 26 d'abril de 2021 a les 10:06
Els veïns travessant el pas de vianants durant el tall de trànsit | Jordi Uriach
Una vintena de persones han tallat el trànsit aquest dilluns al matí a la carretera C-13, al seu pas per Tremp, per mostrar el seu rebuig a la rotonda que s’està construint a la zona de la Font Vella de la ciutat. Els veïns han protestat travessant contínuament el pas de vianants que hi ha en aquest punt, impedint d’aquesta manera el pas dels vehicles. 

Segons fonts municipals, el tall ha durat aproximadament uns 30 minuts, tot i que durant aquest temps s’ha pogut reobrir intermitentment el trànsit. Aquest és el segon tall que s’efectua a la carretera com a mostra de rebuig a la futura rotonda, després del que va protagonitzar el propietari d’un taller mecànic el passat dijous.



La nova rotonda ha generat polèmica, ja que ha topat amb l’oposició frontal d'una part dels veïns de la ciutat. Tampoc no convenç Compromís per Tremp, grup municipal a l’oposició, que insisteix en paralitzar les obres i que fins i tot ha demanat un ple extraordinari per tractar aquesta qüestió.

A través d’un comunicat, l’Ajuntament de Tremp defensa que ha estat en contacte amb els veïns “sempre que ha calgut informar-los” i assegura que l’obra “no obeeix a cap altre interès que millorar la qualitat de vida i la seguretat dels habitants de la ciutat”.


Els primers treballs per construir la nova rotonda van començar la setmana passada. Unes obres que es van haver d’ajornar fa dos mesos després que els tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat, que és qui s’encarrega de l’obra, hi detectessin i comprovessin sobre el terreny un seguit de problemes d’accessibilitat.

Això va fer que el projecte inicial es modifiqués amb canvis significatius. A grans trets, el projecte definitiu preveu una intersecció més elíptica, formada per dos rotondes, una situada davant la benzinera Repsol i una altra, més allargada, a l’altura de l’hostal Buenos Aires. Així mateix, es mantenen els carrils laterals d’accés als aparcaments, garatges, establiments i habitatges de la zona. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació