Dimarts, 30 d'abril de 2024
coronavirus

Sort manté una setmana més les restriccions per frenar l’expansió de la Covid-19

La capital del Pallars Sobirà seguirà amb el tancament d’equipaments municipals i parcs infantils almenys fins el proper dimarts

Jordi Ubach Llorens 21 d'abril de 2021 a les 07:50
El parc infantil del Riuet de Sort, totalment buit | ACN
L’Ajuntament de Sort ha acordat una nova pròrroga de les restriccions per Covid-19 seguint les recomanacions del Departament de Salut i davant l’elevada incidència de la malaltia al municipi. Així, per cinquena setmana consecutiva es mantindran tancats els equipaments municipals i els parcs infantils, i alguns serveis es poden veure afectats per aquesta mesura, que s'aplica des del 22 de març passat i es prorrogarà, almenys, fins el 27 d’abril inclòs.
 
En els últims set dies amb dades -del 10 al 16 d’abril- s’han detectat 13 nous contagis de coronavirus al municipi, i la velocitat de propagació, que mesura l’índex Rt, és d’1,19. Unes xifres que han provocat que el risc de rebrot sigui actualment molt alt, de 1.412 punts, pràcticament el mateix que fa una setmana.

A més, a l’Escola Àngel Serafí Casanovas hi ha 9 alumnes i un docent confinats i a l’Institut Hug Roger III s’han detectat cinc positius els últims 10 dies, segons les dades del Departament d'Educació. Per tot plegat, el consistori torna a cridar a la responsabilitat ciutadana i demana a tothom l'estricte compliment de les quarantenes, tal com determina Salut.

La residència es manté "taronja"

D'altra banda, a la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort hi continua havent, una setmana després, un resident amb coronavirus tot i que Salut apunta la possibilitat que pugui ser un positiu residual ja que va passar la Covid-19 al gener. Per aquest motiu, el centre es manté taronja de forma preventiva.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació