Divendres, 10 de maig de 2024
documentació

L’Associació d’Amics de la Conca de Tremp ingressa el fons fotogràfic a l’Arxiu Comarcal

En total són 1.730 fotografies digitalitzades, datades entre els anys 1973 a 2017

Redacció 16 d'abril de 2021 a les 12:14
El president de l’ASAC, Jaume Torres, i el col·laborador, Ricard Subirà | ACPJ
L’Associació d’Amics de la Conca de Tremp (ASACT) ha ingressat a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà una còpia digital del seu fons fotogràfic històric, que recull un total de 1.730 fotografies digitalitzades, datades entre els anys 1973 a 2017, i una base de dades amb la descripció i datació de cadascuna de les imatges. L'Equipament Cívic Polivalent de Tremp, emplaçat al bell mig del parc del Pinell, és un equipament de la Generalitat de Catalunya, que depèn del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’actual Casal Cívic, situat al parc del Pinell, es va inaugurar any 1976 i ha tingut diferents noms, com El Hogar del Jubilado o el Casal d’Avis. Des del primer dia, els usuaris i usuàries del  Casal s'han organitzat per a portar a terme moltes de les activitats que s'hi desenvolupen, fins que l'any 1998 un grup nombrós d'usuaris i usuàries van decidir constituir l'ASACT. 

L’any passat, el president de l’entitat, Jaume Torres, va signar un acord de cessió en comodat amb l'Ajuntament de Tremp per ingressar el fons de l'associació a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, fonamentalment de caràcter fotogràfic. Amb l'ajuda d'un voluntari de l’associació, Ricard Subirà, s'ha anat digitalitzant una a una les 1.730 fotografies en suport paper, en blanc i negre i color i creant una base de dades que facilita enormement la identificació de les activitats i dels seus protagonistes, molts malauradament ja desapareguts.

També amb l'ajuda de la col·laboradora Pepa Feliu, s'han identificat a la majoria de persones que sortien en aquestes fotografies, classificades per activitats tan significatives com les escales en Hi-Fi, les festes dels 85 anys, exposicions, balls o desfilades. Ara, un cop feta aquesta digitalització i la base de dades, l’ASACT ha fet entrega d'un pen drive a l'Arxiu Comarcal per garantir la seva preservació futura i que serveixi com a exemple de voluntariat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació