16 d'abril de 2024
fibra òptica

​Generalitat i Diputació signen el conveni per desplegar la fibra òptica a la demarcació per al 2021 i 2022

L'acord entre les dos administracions compta amb un pressupost de més de 70 milions d'euros

Redacció 14 d'abril de 2021 a les 10:08
Puigneró i Talarn, en imatge d'arxiu | Diputació de Lleida
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública en funcions, Jordi Puigneró, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, han signat aquesta setmana el conveni corresponent al 2021 i 2022 per al desplegament i la compartició d'infraestructures per implantar la fibra òptica a les comarques lleidatanes. Amb un pressupost de 70.238.000 euros, les dos institucions es comprometen a aplicar el disseny elaborat d'un traçat d'infraestructures de fibra òptica al llarg de la xarxa de carreteres per arribar a tots els municipis de la demarcació de Lleida. Tant el departament com la Diputació iniciaran la licitació del projecte durant aquest any per tal que la infraestructura de fibra òptica estigui executada com a màxim a finals del 2022.

El conveni -aprovat pel ple de la Diputació del 18 de març- recull el compromís de fomentar conjuntament el desplegament i la gestió coordinada d'infraestructures tecnològiques i de comunicacions electròniques que assegurin la igualtat d'oportunitats per a tots els territoris, ciutadania i empreses de Catalunya i, amb aquest objectiu, impulsar i accelerar el procés de desplegament de la fibra òptica a tots els municipis de Catalunya.

El conseller Puigneró ha destacat "l'esforç" del Govern durant aquesta legislatura per estendre la xarxa de fibra òptica de la Generalitat arreu del país. "Ens toca ara, de la mà del món local, fer arribar la fibra a la resta de municipis i nuclis habitats", ha assenyalat. "El conveni amb la Diputació de Lleida és l'empenta definitiva per connectar la població i el teixit econòmic de les Terres de Ponent", ha afegit Puigneró. 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha afirmat que "l'autopista de la informació del segle XXI, que és la fibra òptica per facilitar comunicacions d'alta velocitat, ha d'ajudar a transformar l'economia de les terres de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran, la pedra angular de la lluita de país contra el despoblament". "Les institucions hem d'aplicar també una alta velocitat al desplegament de les infraestructures necessàries i, aquesta és la principal virtut del conveni signat", ha indicat.

El conveni subscrit entre els dues parts preveu, per una banda, infraestructures per al pas d'instal·lacions de fibra òptica al llarg de la xarxa de carreteres per arribar a tots els municipis de la demarcació de Lleida. Així mateix, estableix compromisos per desplegar la infraestructura per al pas d'instal·lacions i d'estesa de xarxa troncal de fibra òptica per als anys 2021 i 2022.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació