Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

El Tren dels Llacs arrenca la temporada amb 80 passatgers

El servei circularà tots els dissabtes fins al 30 d'octubre i, com a novetat, els bitllets es poden comprar en línia

Redacció 7 d'abril de 2021 a les 07:55
Pla obert d'un grup de passatgers a l'estació de Lleida abans de pujar al Tren dels Llacs | ACN
El Tren dels Llacs ha estrenat amb normalitat la nova temporada aquest passat dissabte després que la via entre Balaguer i la Pobla de Segur, que va quedar afectada per una esllavissada el 12 de març, finalment s'hagi pogut obrir aquesta setmana. El primer trajecte ha tingut una ocupació de 80 passatgers de les 280 places disponibles i el servei de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) circularà tots els dissabtes fins al 30 d'octubre.

En total seran 29 circulacions: 25 del tren històric i quatre del tren convencional durant els mesos d'estiu de més calor. Durant el trajecte de 89 quilòmetres entre la plana i el Prepirineu, el tren passa per 40 túnels i 75 ponts. Com a novetat, el Tren dels Llacs estrena un nou lloc web on, entre altres, es pot comprar els bitllets de forma anticipada.


Entre els passatgers, n'hi ha que estan passant uns dies de Setmana Santa a Lleida, mentre d'altres, com la Rosa Maria Salmerón i el seu marit, han vingut expressament de Cornellà de Llobregat per fer el trajecte. Entre els motius, destaquen el paisatge i el fet que és un ferrocarril històric. "Tinc molts bons records de quan vaig anar a la mili amb un tren d'aquests i de quan em van portar de Sevilla a Barcelona amb un tren així i espero gaudir-ho bastant", explica Eugenio Romero.

Per la seva banda, el Joan Francesc Megías i la seva dona estan passant quatre dies a Lleida amb una altra parella d'amics i, a més de visitar els llocs emblemàtics de la ciutat, aquests veïns de Sant Boi de Llobregat també s'han animat a pujar al Tren dels Llacs perquè els hi havia arribat que era un "viatge maco i que podia estar bé". 

Un altre dels passatgers és el Pol Garcia, que a banda del viatge amb tren, també aprofitarà que està a Lleida per conèixer la ciutat "abans que ens tanquin", ha indicat. "Tinc un amic que ja hi havia estat i també vaig veure la publicitat a Instagram quan tot just s'obria", ha explicat aquest veí de Barcelona.

El Tren dels Llacs, que circula des de Lleida fins a la Pobla de Segur, trasllada els viatgers al bell mig de la natura sense baixar del vagó. L’experiència s’inicia a partir del propi viatge, sigui amb el tren històric que, gràcies a la seva estètica clàssica d’un autèntic ferrocarril dels anys 60, fa retrocedir en el temps als viatgers o bé amb el modern tren panoràmic.

El viatge travessa les comarques del Segrià, la Noguera i la zona muntanyosa del Montsec fins a arribar al cor del Pallars Jussà. El Tren dels Llacs passa per un total de 40 túnels i 75 ponts durant 89 quilòmetres de trajecte en dues hores d'un viatge espectacular entre la plana de Lleida i el Prepirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació