Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Salut finalitza la instal·lació dels mòduls de suport de Tremp i la Pobla de Segur

Aquests equipaments rebran l'activitat relacionada amb la Covid-19 i serviran per mantenir un circuit separat amb l'atenció dels pacients que es visiten per altres motius

Redacció 29 de març de 2021 a les 09:01
El mòdul de Tremp instal·lat a la zona d'aparcament de l’Hospital del Pallars | Salut
El Departament de Salut ja ha finalitzat la instal·lació dels mòduls de suport per a l’activitat Covid-19 a Tremp i la Pobla de Segur. La voluntat és traslladar a aquests espais annexos l'activitat relacionada amb el coronavirus, com proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes o exploracions, per tal de garantir els dobles circuits.

El mòdul de Tremp és de 45 metres quadrats i està situat al pàrquing posterior de l’Hospital del Pallars, a la plaça del Doctor Pascual Juan, mentre que el de la Pobla de Segur és més petit, de 15 metres quadrats, i s’ha ubicat a l’exterior del Centre d’Atenció Primària (CAP). Tot i que ja estan instal·lats, tots dos estaran encara uns dies a posar-se en marxa.  

​Als mòduls, s'hi podrà fer l'atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la Covid-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d'espai per mantenir un circuit separat entre l'atenció dels pacients amb sospita de Covid-19 i els que hi van per altres motius. El desplegament d'aquestes estructures s'ha fet en espais propers als centres i seran gestionades pels mateixos equips d'atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l'ús concret.

Els nous mòduls de Tremp i la Pobla, als quals s’hi ha de sumar també el que s’ha instal·lat recentment al Pont de Suert (Alta Ribagorça), s'afegeixen als que la conselleria de Salut ja va posar en marxa ara fa un mes a Sort, Oliana i la Seu d’Urgell i que ja estan en funcionament. En total, doncs, són sis els equipaments que s’han instal·lat als CAP de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran. 

Enfortiment de l'atenció primària

El desplegament de mòduls s'emmarca en un pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària, amb l'objectiu d'oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre Covid i no Covid. El pla vol millorar l'accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. Preveu la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa era necessari disposar de més espais. A la regió pirinenca, el Pla compta amb una inversió de 910.000 euros fins al 2022. A tot Catalunya, aquest import ascendeix a gairebé 300 milions d'euros.  
 

Operaris finalitzant la instal·lació del mòdul a la Pobla de Segur. Foto: Salut


Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació