Dijous, 25 d'abril de 2024
ple

Tremp reclama al Govern que tingui en compte la singularitat del Pirineu

Durant el ple s’ha fet efectiva la renúncia de Laura Soriano, regidora d’ERC

Redacció 11 de març de 2021 a les 09:51

Aquest dimecres ha tingut lloc una sessió extraordinària del ple de l’Ajuntament de Tremp, que com darrerament s’ha pogut seguir telemàticament a través del canal Youtube municipal. El ple ha començat amb el reconeixement i la felicitació de l’alcaldessa als dos regidors municipals que han estat escollits com a diputats del Parlament de Catalunya, Antoni Flores per ERC i Sílvia Romero pel PSC.

Durant el ple també s’ha fet efectiva la renúncia, per motius personals, de la regidora d’ERC Laura Soriano, anunciada al ple de l’1 de febrer. L’acta de regidora que deixa Soriano serà ocupada per Anna Martínez. Seguidament, s’ha aprovat per unanimitat el contracte de subministrament d’una solució de software de gestió d’expedients, amb l’objectiu de facilitar i millorar la implantació de l’administració electrònica i la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

En el decurs de la sessió s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament de Tremp al manifest del món local del Pirineu i l’Aran, on es reclama a la Generalitat tenir en compte la singularitat del territori del Pirineu i l’Aran a l’hora de prendre les decisions per lluitar contra la pandèmia de la Covid-19.

Cinc mocions a debat

En el capítol de mocions, han entrat a debat cinc propostes. Les tres primeres han entrat a proposta dels grups municipals d’ERC i Junts per Tremp (JxT), una de suport a l'amnistia, una altra de suport a Pablo Hasél i la tercera de suport als consells esportius davant la “discriminació" de les mesures preses pel Procicat. La primera ha estat aprovada amb els vots a favor d’ERC i JxT i l’abstenció de Compromís per Tremp (CxT). La segona, de suport a Pablo Hásel, s’ha decidit deixar-la sobre la taula i replantejar-la, i la tercera ha estat aprovada per unanimitat.

Les altres dos mocions han estat presentades pel grup municipal CxT. Una per donar suport al dia 8 de març, Dia Internacional dels Drets de les Dones, on els grups municipals d’ERC i JxT han demanat treure el punt número 5 de la moció per tractar-lo més endavant quan tinguin a l’abast més informació sobre la Xarxa de Municipis en contra del tràfic de dones i la mercantilització del cos de les dones.

La darrera moció, per donar suport al cos de Mossos d’Esquadra i en defensa de la preservació de l’orde públic, no s’ha aprovat, ja que ERC i JxT hi han votat en contra. Aquests grups municipals han demanat una modificació de la moció, la qual no ha estat acceptada per CxT.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació