Divendres, 19 d'abril de 2024
educació

Famílies de les Valls de Cardós reclamen la inclusió d'una llar d'infants a l'escola

Inicien una recollida de signatures per reclamar a l’ajuntament que l’escola bressol pugui entrar en funcionament el proper curs

Jordi Ubach Llorens 4 de març de 2021 a les 11:17
Imatge exterior de l’Escola Els Minairons de Ribera de Cardós | GSV
Un grup de famílies de les Valls de Cardós han demanat la inclusió d’una llar d’infants a l’Escola Els Minairons de Ribera de Cardós. Per aquest motiu, han iniciat una recollida de signatures entre la població per tal de reclamar a l’Ajuntament de Vall de Cardós que doni resposta a aquesta petició, amb l’objectiu que la llar d'infants pugui entrar en funcionament el proper curs 2021-22.

En concret, sol·liciten que es constitueixi una taula de treball “efectiva” entre l’ajuntament, l'Escola Els Minairons, representants de les famílies i la Comunitat de Municipis Cardosencs, formada pels municipis de Ribera de Cardós, Esterri de Cardós i Lladorre. Es busca aconseguir un espai i un projecte educatiu “consensuat i engrescador per tota la comunitat educativa”. Les famílies asseguren que la proposta d’incloure la llar d'infants compta amb el recolzament de dos dels tres ajuntaments que integren la comunitat: els d'Esterri de Cardós i Lladorre.

També recorden que al Pla de Desenvolupament Local Sostenible iniciat l’any 2015 es va iniciar un procés participatiu en què la ciutadania de la vall va establir com a prioritària la millora de serveis i infraestructures per fer-la més atractiva i ajudar a fixar i atreure població. Es mostren convençudes que amb una escola bressol s’obtindrien beneficis en aquest sentit.

L’any 2018 els tres municipis cardosencs es van unir per aconseguir que s’obrís una llar d’infants a la vall, una iniciativa que no va arribar a bon port. Actualment, els nens d’entre 1 i 3 anys de la zona s’han de desplaçar a Llavorsí o Rialp per gaudir d’aquest servei. 

 Consulta el manifest i el formulari de recollida de signatures

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació