Dimecres, 24 d'abril de 2024
fons fotogràfic

El fons fotogràfic del Consell Cultural de les Valls d'Àneu arriba a prop de 15.000 entrades

Més de la meitat d’elles, unes 8.500 imatges, es poden consultar en línia

Redacció 4 de març de 2021 a les 09:47
Imatge de la construcció d'una central hidroelèctrica a les Valls d'Àneu | Fons Endesa
El Consell Cultural de les Valls d’Àneu es va crear l'any 1985 i l'any 2000 va néixer l'Arxiu d'Imatges per tal de garantir la conservació i difusió dels fons dipositats. El projecte consisteix en la digitalització de tots els fons, en la creació d'una base de dades de consulta pública i en la difusió dels continguts a través de la publicació de catàlegs i activitats divulgatives.

Des d'aleshores aquest arxiu compta ja amb unes 15.000 fotografies de les quals 8.568 ja es poden consultar en línia i la resta estan pendents de digitalitzar. Les darreres que han entrat a aquest arxiu han estat 443 del fons d'Endesa que mostren la construcció de les centrals hidroelèctriques d'Espot, Esterri d'Àneu i Borén.


Joan Blanco, membre del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, ha recordat la importància de les fotografies per donar a conèixer el patrimoni. La temàtica de les imatges del fons és molt variada, des de festes, tradicions o retrats familiars. Blanco ha destacat la darrera cessió d’Endesa, donat que no disposaven de cap document gràfic de la construcció de les centrals hidroelèctriques de la zona.

L'objectiu d'aquest fons és doble: contribuir a la recuperació de l'imaginari col·lectiu i, també, posar de relleu el llegat i la importància de la història en la vida d'un territori a través de la fotografia.

De les imatges més representatives del seu fons, l'entitat n'ha fet diverses publicacions com El Fons Corbera i les Valls d'Àneu (1880-1968), El Fons Estevan Membrado i les Valls d'Àneu (1900-1935) o El Fons Muniesa i les Valls d'Àneu. Blanco ha avançat que de les fotografies cedides per Endesa se'n farà una selecció i se'n farà també una publicació donada la seva importància per les Valls d'Àneu. 

 Consulta l’Arxiu d'Imatges del Consell Cultural de les Valls d'Àneu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació