Dijous, 25 d'abril de 2024
emergències

​Els alcaldes del Pallars Jussà reclamen un camió autoescala de bombers per al parc de Tremp

Sort i Balaguer són les localitats més properes que disposen d'aquest vehicle

Redacció 24 de febrer de 2021 a les 07:43
Un camió autoescala dels bombers treballant en un incendi recent a Esterri d’Àneu | Pere Ticó
El Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà ha demanat la incorporació d'un camió autoescala de Bombers al parc de Tremp per donar bona cobertura a la comarca. Actualment, a tot l'Alt Pirineu i Aran, disposen d'aquest vehicle els parcs de bombers de la Seu d'Urgell, Sort i Vielha. Els més propers al Pallars Jussà són els de Sort i Balaguer, a més de 30 minuts de la capital del Pallars Jussà.

Jordi Navarra, president del Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà, ha dit que aquest vehicle ajudaria a donar una resposta més ràpida a alguns incendis que es puguin generar. A la reunió hi ha intervingut la directora dels serveis territorials d'Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, que ha comunicat als alcaldes que l'elevat cost d'un camió autoescala fa difícil la seva incorporació al parc de bombers de Tremp.

La reivindicació d’un camió autoescala també s’ha fet recentment des d’Esterri d’Àneu. L’alcalde del municipi, Pere Ticó, va deixar constància la setmana passada, després d’un virulent incendi en un edifici de la població, de la “problemàtica” que suposa per als veïns de la part alta del Pallars Sobirà el fet de no disposar d’un vehicle d’aquestes característiques al parc d’Esterri d’Àneu. El més proper està a Sort, a uns 40 minuts de les Valls d’Àneu. 

Els alcaldes del Pallars Jussà també s'han mostrat favorables a la continuïtat de l'heliport de Tírvia. Durant la reunió els alcaldes també han abordat l'estudi i les propostes de regulació de les plantes fotovoltaiques a la comarca. Navarra ha dit que en sis mesos aquest estudi ha d'estar acabat. Ara, es troba en la primera fase d'un total de tres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació