Dissabte, 20 d'abril de 2024
residències

La plantilla de la residència Verge de Ribera de la Pobla rebutja una reforma de les condicions laborals

Asseguren que se’ls ha imposat un canvi horari "sense consens", mentre l’ajuntament defensa que la reforma està “treballada” i que compta amb l'aprovació unànime de la Junta de patrons

Jordi Ubach Llorens 19 de febrer de 2021 a les 09:54
Usuaris de la residència Verge de Ribera passejant pel jardí en imatge d’arxiu | ACN
Les treballadores i treballadors de la residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur han mostrat la seva “decepció” i “rebuig” per les noves condicions laborals que els ha proposat la gestora del centre públic, l’Ajuntament de la Pobla de Segur, i que han d’entrar en vigor l’1 de març. En un comunicat, la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT) ha manifestat que es volen posar “sense consens” uns horaris “inhumans” de set dies continuats, en jornades laborals de set hores i mitja i treballant tres caps de setmana al mes.

El comitè d’empresa també denuncia que els treballadors hauran de fer formació continuada fora de l’horari laboral amb dèbit d’hores a l’empresa, cosa que es pot traduir, si hi ha necessitats de personal, en fer-los anar a treballar sense cap dia de descans després dels set dies prescrits. Mitjançant la CGT, el personal de la residència es pregunta “si aquest és l’agraïment per l’esforç realitzat en l’única residència de l’Alt Pirineu i Aran, on no ha entrat la Covid-19”. 

Actualment, la jornada laboral és de dilluns a dilluns, treballant dos caps de setmana alterns al mes i amb torns de vuit a 10 hores i mitja, alternant dos o tres dies de treball amb un o dos dies de descans, sempre depenent de la setmana i el quadrant. D’aquesta manera, segons la CGT, els treballadors “es poden recuperar física i psicològicament”.

Una reforma “treballada” per ordenar l’horari laboral

L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha explicat en declaracions a Pallars Digital que el que es pretén amb la reforma de l’horari és “ordenar” les condicions laborals dels treballadors i posar un horari adequat i adaptat al funcionament d’una residència. L’objectiu, segons ha assenyalat Baró, és “posar per davant el benestar dels residents”, i ha recordat que en els últims mesos s’ha incrementat la plantilla de la residència en tres persones.

L’alcalde ha assegurat que la proposta del nou horari està “treballada” i ha estat aprovada per unanimitat per la Junta de patrons de la residència, que és l’òrgan regulador del centre i que està format, entre d’altres, per representants dels grups polítics de l'ajuntament. Baró ha dit que a la residència actualment es fan “torns impossibles” que no permeten establir un control dels horaris, i ha afirmat que els canvis horaris ja es van proposar l’any passat, sense èxit, a l’antiga direcció del centre.

Aquest divendres està prevista una reunió entre l’ajuntament i els treballadors i treballadores de la residència per abordar aquesta problemàtica. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació