Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

El món local del Pallars es mostra satisfet amb l'obertura comarcal però insisteix en mesures adaptades

Les noves mesures permetran reactivar l'activitat Esport Blanc Escolar a les estacions d'esquí

Redacció 5 de febrer de 2021 a les 10:10
Un control dels Mossos d'Esquadra i Agents Rurals en imatge d'arxiu | ACN
El món local del Pallars ha rebut amb satisfacció moderada l'anunci del Govern de passar al confinament comarcal a partir de dilluns tal com venien reclamant des de feia setmanes. Algunes veus més crítiques, com la del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, insisteixen en mesures específiques per als indrets amb menys densitat de població, com ara poder obrir els comerços no essencials en cap de setmana.

Els representants del món local han conegut oficialment la decisió del Govern en una reunió telemàtica amb representants de l’executiu que s’ha celebrat una hora abans de l’anunci oficial. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, ha lamentat que es continuï apostant per mesures a tot Catalunya sense tenir en compte les especificitats del territori. Per aquest motiu, reclama un “tracte preferencial” per les comarques extenses i amb poca densitat de població, com és el cas del Sobirà.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha celebrat que el Govern hagi complert amb el compromís que va adquirir fa unes setmanes d’obrir el confinament comarcal quan la situació de la pandèmia ho permetés. Per Mullol, la reivindicació del món local del Pirineu ha estat una de les forces que han empès el Govern a relaxar les mesures. Malgrat això, Mullol creu que l’ampliació de l’horari de la restauració en dos hores és “insuficient”.

El president del Jussà també ha lamentat que el comerç no essencial continuï sense poder obrir els caps de setmana. Poder-ho fer és un factor molt important per la comarca, segons Mullol, ja que tal com explica, molts veïns que viuen en pobles “aprofiten el dissabte per desplaçar-se a Tremp per comprar al comerç local”. En aquest sentit, segons Mullol, les noves mesures del Govern han quedat “curtes”.

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, s’ha mostrat satisfeta tant per l’ampliació dels horaris a la restauració com per l’aixecament del confinament municipal, una demanda “que feia temps que reclamàvem des del Pirineu”. Per Cases, és positiu en un doble sentit, per un costat perquè “dona marge” als negocis que ho estan passant malament i, per l’altre, perquè significa que en termes de salut la situació de la pandèmia “millora”.

Celebren la represa de l'Esport Blanc Escolar

Com a dada positiva, Isus, Mullol i Cases han vist amb bon ulls la represa del programa Esport Blanc Escolar, que permetrà reactivar parcialment l'activitat a les estacions d'esquí amb els grups escolars. Pels dos presidents comarcals, aquesta és una bona notícia per als pobles de muntanya i per les estacions d’esquí i pels alumnes. Les pernoctacions, però, continuen sense estar permeses i els estudiants han de tornar a casa el mateix dia.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació