Divendres, 19 d'abril de 2024
pimec

El pallarès Josep González deixa la presidència de PIMEC

El president de la patronal afirma que marxa "amb tranquil·litat" i "orgull" per la feina feta després de 30 anys

Redacció 3 de febrer de 2021 a les 07:30
González, durant la roda de premsa on ha anunciat la seva renúncia | PIMEC
El president de PIMEC, el pallarès Josep González, ha anunciat aquest dimarts que deixa el càrrec amb caràcter "immediat i irremeiable" en una decisió "meditada" que pren abans de la finalització del mandat, el 2022. En una roda de premsa després de la junta directiva de la patronal, González ha dit que marxa "amb tranquil·litat" i "orgull" per la feina feta, i ha destacat que "la continuïtat està garantida amb Antoni Cañete”.

L'encara president ha defensat el llegat d'una entitat que ha treballat "sempre" per defensar i representar les empreses "sense altres objectius sectaris" -en al·lusió, sense citar-la, a la Cambra de Barcelona. "Nosaltres no hem fet política. D'altres en fan. No m'agradaria que passés a PIMEC", ha confessat. 

"Podem dir amb orgull que avui PIMEC és coneguda arreu d'Europa, i que som la gran patronal de les pimes i els autònoms", ha remarcat. "Som una entitat respectada, admirada i desitjada per la seva vocació d'estar al servei dels empresaris. Nosaltres no hem de fer política, sinó defensar els interessos de la petita i mitjana empresa. Qualsevol altre sectarisme no ha d'entrar en aquesta casa", ha subratllat.

En el seu comiat davant dels mitjans de comunicació, González també ha lamentat que els governs no hagin estat a l'alçada de les circumstàncies en la crisi de la Covid-19. "Si les ajudes fossin més generoses salvaríem moltes empreses, però no en venen ni del govern català ni de l'espanyol. És un error molt important", ha denunciat l'encara president de PIMEC, que ha augurat que molts negocis no aconseguiran superar la crisi. 

En el camp de les assignatures pendents, González ha lamentat no haver aconseguit obtenir la representativitat que al seu parer mereix l'entitat en l'àmbit estatal. "Com ja deuen imaginar, hi ha raons que no ho han fet fàcil", ha confessat l'encara president de PIMEC als periodistes en la roda de premsa telemàtica del seu comiat.

González, que seguirà vinculat a la patronal com a president de la Fundació, ha confirmat que les eleccions a l'entitat, on es presentarà Cañete, seran el 23 de febrer. Si no hi ha cap més candidatura més enllà de la data límit, el 12 de febrer, l'actual secretari general de l'ens assumirà la presidència directament. 

Creu de Sant Jordi 2019

Josep González va rebre la Creu de Sant Jordi 2019, que la Generalitat atorga cada any a diferents personalitats i entitats pels seus mèrits i serveis a Catalunya. El Govern va distingir-lo amb aquest guardó “per la seva contribució a l'enfortiment del teixit empresarial català”. La Generalitat agraïa així el seu lideratge, per haver “influït significativament en la millora de la competitivitat, el creixement i la internacionalització del país”. González, amb arrels a Llimiana, és també el president de Pallars Actiu, la Societat de Foment del Pallars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació