Divendres, 19 d'abril de 2024
cultura

​Un canvi de vida i el confinament transformen en llibreria una antiga quadra d'animals d'Alins

‘NaturaLlibres' ofereix a la Vall Ferrera més de mil exemplars especialitzats en natura i muntanya

Redacció 26 de gener de 2021 a les 07:50
Dos clients fullejant llibres a la nova llibreria | ACN
La Meritxell Àlvarez va decidir durant el confinament canviar de vida i obrir una llibreria a Alins, poble de tot just una vuitantena d'habitants. Ho ha fet remodelant l'antiga quadra d'animals de la casa familiar i convertint-la en NaturaLlibres, una llibreria especialitzada en llibres de natura i muntanya.

Amb més de mil títols diferents a les prestatgeries ja s'ha convertit en un referent de molts veïns de la vall aficionats a la lectura, que han trobat en aquest lloc l'oportunitat d'accedir a exemplars difícils de trobar. Aquesta llibreria també ofereix als seus clients la possibilitat de prendre alguna cosa mentre fullegen els llibres.

A més dels centenars de llibres relacionats amb la natura i la muntanya que ofereix, l'establiment també disposa d'una extensa col·lecció de llibres de temàtica del món rural i d'autors, editorials o qüestions relacionades amb el Pallars o el Pirineu. La llibreria també disposa d'un apartat especial destinat als més petits.

Durant les primeres setmanes que porta oberta, la llibreria ja ha detectat que a la Vall Ferrera hi havia "una necessitat" molt clara de llibres especialitzats en natura de muntanya i ja compta amb una clientela fidel que de manera habitual passa per l’establiment. Una d’aquestes clientes és la Míriam Masramon, que en destaca l'extensa varietat de títols que ofereix la llibreria i la possibilitat de poder demanar qualsevol llibre i tenir-lo a la Vall Ferrera en un període molt curt de temps.
 

Meritxell Àlvarez, propietària de NaturaLlibres. Foto: ACN


Gemma Navàs, aficionada a la lectura, ha trobat en aquesta llibreria una "molt bona oportunitat" per aconseguir llibres de temàtica especialitzada que moltes vegades costa bastant trobar-los. Per Navàs, NaturaLlibres és molt més que una llibreria i s'ha de convertir en un punt de trobada d'activitats culturals de la Vall.

Les restriccions contra la Covid-19 han impedit poder fer la inauguració de la botiga, però la Meritxell ja la té preparada per quan es pugui fer. Aquesta llibretera ha arribat amb moltes ganes i ja està preparant unes jornades sobre literatura polar per molt aviat. Té la voluntat de portar a Alins experts en aquest i molts altres àmbits i convertir la Vall Ferrera també en un referent literari.

Javier Cacho, Albert Bosch, Francesc Bailón o David Filip són alguns dels experts que conformaran el programa de les jornades que se celebraran a NaturaLlibres a partir del mes de febrer, si les restriccions ho permeten. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació