Diumenge, 28 d'abril de 2024
cultura

Maria Barbal, nova acadèmica de la Reial Acadèmia de Bones Lletres

L'entitat va prendre la decisió en la seva darrera sessió plenària, en què també es va nombrar Isona Passola, Xavier Albertí i Josep Ramoneda com a nous membres

Redacció 18 de gener de 2021 a les 10:21
La guanyadora del Premi Josep Pla, Maria Barbal, mostrant el guardó | ACN
La Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona ha elegit com a nova acadèmica, en la seva darrera sessió plenària, a l'escriptora pallaresa Maria Barbal, així com també a la presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola, el director teatral i director artístic del TNC, Xavier Albertí, i el president del Grup 62, Josep Ramoneda.

La Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, fundada el 1700 com a Acadèmia dels Desconfiats, és "una institució clau" de l’humanisme català i una de les entitats culturals espanyoles més antiga, anterior en tretze anys a la RAE. Amb seu a l'històric Palau Requesens, al carrer del Bisbe Caçador, està presidida actualment per l’historiador Borja de Riquer.

Maria Barbal ha iniciat l’any en plena forma, doncs el passat dia 6 es va fer públic que havia estat la guanyadora del 53è Premi Josep Pla amb la novel·la Tàndem, un treball que veurà la llum el proper 3 de febrer.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació