Dissabte, 27 d'abril de 2024
coronavirus: vacunació

La vacuna arriba a totes les residències del Pallars i es comença a administrar als professionals sanitaris

El vaccí s’administrarà aquesta setmana a les dos residències pallareses que no l’havien rebut, la Fundació Fiella de Tremp i el Centre Geriàtric de la Pobla

Jordi Ubach Llorens 5 de gener de 2021 a les 09:58
El metge del Centre Geriàtric i del CAP de la Pobla, Ramon Mitjana, vacunant-se aquest dimarts | ABS la Pobla
Aquesta setmana han arribat fins a 1.650 vacunes de la Covid-19 a la demarcació de Lleida, 600 de les quals per a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. Segons ha informat el Departament de Salut, a partir d'ara els vaccins arribaran els dilluns i els dijous. La resta de dies es procedirà a les vacunacions que, aquesta setmana, ja s’administraran també als professionals sanitaris, que es vacunaran als seus centres hospitalaris i d'Atenció Primària.

La vacunació dels sanitaris anirà paral·lela a la vacunació dels usuaris i treballadors de les residències. Així, a les comarques pallareses les dosis es començaran a subministrar aquesta setmana a la residència Fundació Fiella de Tremp i al Centre Geriàtric del Pirineu, de la Pobla de Segur. Són els dos geriàtrics pallaresos que encara no havien iniciat el procés de vacunació, després que fa uns dies ho fessin les residències de la Pobla, Sort i Esterri d’Àneu

Pel que fa als treballadors, aquesta setmana es vacunaran els professionals dels centres sociosanitaris de Tremp, de l’Hospital del Pallars i d'algun CAP, com el de la Pobla de Segur. De fet, aquests últims ja han rebut el vaccí aquest dimarts, en concret, 21 professionals del CAP Pobla de Segur s'han posat la vacuna.

Segons ha informat Salut, dijous està previst que arribin més vacunes per seguir amb les vacunacions a partir de divendres. La campanya de vacunació al Pallars es va iniciar el 27 de desembre a la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur. Leocàdia Peña, de 85 anys i veïna de Cerbi, es va convertir en la primera pallaresa en rebre el vaccí. 


Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació