Divendres, 14 de juny de 2024
consell comarcal del pallars jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova un pressupost de 13,9 milions per al 2021

S’augmenta un 32% la partida d’inversions respecte el 2020

Redacció 23 de desembre de 2020 a les 09:36
Imatge del ple celebrat aquest dimarts a l’Epicentre | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest dimarts un pressupost per al 2021 de 13,9 milions d’euros. En aquests comptes destaquen les diferents partides destinades a inversions que sumen un total de 4,36 milions d’euros, una xifra que suposa un increment d’un 32% respecte l’any en curs.

El 50% d’aquestes inversions estan cofinançades per la Diputació de Lleida, els ajuntaments i els fons europeus i entre aquestes destaquen els treballs que connectaran els itineraris que actualment discorren pels embassaments de Terradets i Sant Antoni, una actuació en la que també hi participa el Departament de Territori i Sostenibilitat


Un altre 35% del pressupost per a inversions es destinarà, d’una banda a treballs per a millorar l’eficiència mediambiental de les instal·lacions de tractament de residus i planta de compostatge, i d’una altra en la millora de l’eficiència energètica dels diferents edificis comarcals, optimitzant el seu sistema de climatització. 

El pressupost inclou també la dotació econòmica per a la gestió dels diferents serveis prestats pel consell comarcal com el de transport i menjadors escolars, serveis socials i d’atenció a les persones, la gestió de les depuradores o del servei de recollida i tractament de residus. També es preveuen partides pels serveis tècnics i d’atenció als ajuntaments o el de dinamització econòmica, l’Oficina Jove que gestiona programes formatius per a la ocupació o l’Epicentre en tant que oficina comarcal de turisme i centre de visitants del Geoparc, entre molts altres serveis que presta l’ens comarcal.

El president comarcal, Josep Maria Mullol, ha volgut destacar que malgrat la situació de pandèmia, el consell comarcal ha mantingut la qualitat dels serveis i ha ampliat el seu abast sempre que ha estat possible, especialment en el camp de l’atenció a les persones.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació