Dimarts, 25 de juny de 2024
esquí nòrdic

Les estacions d’esquí nòrdic i FGC renoven el conveni dotat amb 300.000 euros

L’acord inclou la millora i renovació d'infraestructures existents a les estacions de muntanya pirinenques

Redacció 21 de desembre de 2020 a les 11:45
Dos persones fent esquí nòrdic a l’estació de Tavascan | Tavascan
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Mancomunitat de municipis per a la promoció de l'esquí nòrdic han renovat el conveni de col·laboració per a la protecció de la pràctica d'aquest esport i la dinamització de les activitats de muntanya en aquestes estacions. D'aquesta manera, es vol garantir la continuïtat d'aquestes pistes, que són vitals per a la fixació de la població i per la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions.

El conveni, que comporta una inversió de 300.000 euros, és la continuació del que ja es va signar l'any passat pel mateix import, i té per objectiu la millora d'infraestructures bàsiques, l'adquisició d'equipaments i maquinària i la millora de l'eficiència energètica o el tractament d’aigües. L'acord busca donar resposta a les necessitats de millora i renovació de les infraestructures i equipaments existents a les estacions d'esquí de muntanya gestionades pels ajuntaments que conformen la Mancomunitat.


Aquest conveni s'emmarca dins el conjunt d'accions previstes al Grup de Treball de les estacions d'esquí nòrdic, creat en el marc de la Taula estratègica de les estacions de muntanya, amb l'objectiu d'analitzar la situació i els reptes de futur d'aquestes estacions municipals en el context de les actuals polítiques de muntanya i suport a les estacions. El document afecta les estacions pallareses de Tavascan, a Lladorre, i Virós Vallferrera, a Alins.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació