Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Els residents de la Fundació Fiella de Tremp podran rebre visites «en breu»

Millora la situació al centre geriàtric, que en les darreres hores no ha registrat cap defunció i ja és considerat un centre “taronja”

Jordi Ubach Llorens 17 de desembre de 2020 a les 14:29
Detall de la façana principal de al residència Fundació Fiella de Tremp | ACN
La residència Fundació Fiella de Tremp ha passat aquest dijous de ser considerat un centre “vermell” a ser-ho “taronja” per la millora de la situació epidemiològica dels darrers dies. Així ho ha confirmat el Departament de Salut, que també ha explicat que el centre està organitzant el circuit de visites als familiars i que aquest serà efectiu “en breu”.

Així, segons ha informat Salut, a la residència trempolina s’aplicarà el pla de trobades amb persones residents per les festes de Nadal redactat pel Govern. A banda de facilitar les visites a les persones residents, aquest pla contempla la seva sortida per trobar-se amb els familiars als domicilis especialment en els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l’1, el 5 i el 6 de gener. També es permetran les sortides de cap de setmana i les sortides més llargues d’un cap de setmana i inferiors a tres setmanes.

No podran sortir persones residents que presentin símptomes, que estiguin diagnosticades o siguin contacte d’un cas. Tampoc no podran fer visites persones que estiguin en aquestes condicions. A més, les persones que realitzin les visites als residents o bé que els acullin als domicilis, hauran de tenir una especial cura en el període de set dies anteriors a la trobada, evitant qualsevol tipus d’interacció social amb persones de fora de la bombolla de convivència, en tots els àmbits.

Cap defunció en les darreres hores

El brot de Covid-19 detectat fa un mes a la residència Fundació Fiella no ha registrat cap nova defunció en les darreres hores, amb la qual cosa la xifra de morts es manté estable en 58 persones. Segons les dades facilitades per Salut, hi ha 22 usuaris que continuen sent positius de coronavirus, el mateix nombre que dimecres.

Mentre, entre els treballadors del centre, la xifra ha baixat fins a 32, tres menys que fa 24 hores. Aquesta mateixa setmana 55 residents més han acabat l'aïllament i Salut considera que han superat la malaltia. El Departament va intervenir l'equipament el 28 de novembre en detectar una “situació descontrolada”, una acusació que el patronat de la residència ha negat.

Guerra de culpes

El Departament de Salut va anunciar la setmana passada l’obertura d'un expedient sancionador del Govern a la residència Fundació Fiella al detectar-hi “descontrol” i “importants mancances”. Un extrem que el Patronat de la Fundació Fiella ha negat a través d’un comunicat i també a través d’un vídeo del seu president. Paral·lelament, Fiscalia està investigant si es van complir els protocols, motiu pel qual ha demanat a Salut tota la documentació que acrediti l’actuació del centre


Aquest dimarts la consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat la ciutat, des d’on ha defensat la gestió del Departament que presideix, assegurant que s’ha actuat “des del primer dia” a la residència. Vergés també ha dit que la millor manera d’evitar casos com el del geriàtric de Tremp és “complir estrictament els protocols”, referint-se de manera indirecta a l’anterior direcció.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació