16 d'abril de 2024
esquí

Les estacions d'esquí catalanes obren conjuntament aquest dilluns

La venda de forfets es farà exclusivament online i de forma anticipada per evitar les cues de primeres hores a les taquilles

Jordi Ubach Llorens 11 de desembre de 2020 a les 11:18
Estat de l’estació d’Espot el passat dia 4 de desembre | Skipallars
Les estacions d’esquí catalanes, d’acord amb el Govern de la Generalitat i de conformitat amb el seu pla progressiu de reobertura de les activitats en el conjunt del país, han decidit iniciar la temporada d’esquí de forma conjunta el pròxim dilluns 14 de desembre. Així ho ha confirmat aquest migdia l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) a través d’un comunicat.

L’ACEM explica que l’obertura serà gradual i que en una primera fase s’obrirà d’una manera progressiva amb una limitació de la venda de forfets en funció de l’àrea oberta en cada moment, amb l’objectiu d'evitar aglomeracions. Així, la venda de forfets es farà exclusivament online i de forma anticipada per tal d’evitar les cues de primeres hores a les taquilles. 

Reunió amb el Govern

L'ACEM ha mantingut aquest divendres una reunió amb el Govern per tancar la data d'obertura dels complexos d'esquí. Després han enviat un comunicat de premsa on també han garantit que totes les activitats que es faran a les estacions compliran amb la normativa Covid-19. En aquest sentit, fan una crida als visitants a que siguin responsables i respectin en tot moment les directrius de les autoritats sanitàries, així com també les indicacions de les estacions. 

Les estacions d'esquí es defineixen com un "entorn segur" amb amplis espais oberts a l'aire lliure. En aquest sentit, remarquen que els remuntadors són un mitjà de transport segur, per la curta durada dels trajectes, perquè en la gran majoria dels casos es fan a l'aire lliure i perquè els viatgers van ben protegits.

Després de la incertesa dels darrers dies per la frenada de la desescalda amb l'allargament de la restricció de mobilitat al terme municipal durant el cap de setmana, les estacions d'esquí catalanes s'avancen així a les veïnes d'Andorra, i també el Pirineu francès, que com a mínim no tenen previst obrir fins al gener.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació