Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

Els morts per Covid-19 a la residència de Tremp augmenten a 34, un de cada quatre usuaris

Actualment hi ha 100 residents i 43 treballadors positius per Covid-19 i aquest dilluns s’efectua el trasllat del sociosanitari a l’alberg de Tremp

Jordi Ubach Llorens 7 de desembre de 2020 a les 09:41
Una ambulància davant la residència Fundació Fiella de Tremp | ACN
Tres noves defuncions han fet augmentar aquest cap de setmana a 34 les persones que han perdut la vida pel brot de coronavirus a la residència Fundació Fiella de Tremp, segons ha pogut confirmar Pallars Digital de fonts properes al centre. Una xifra de mortalitat alta que representa ja un de cada quatre usuaris de la Fundació Fiella. Segons ha informat el Departament de Salut, el brot de la residència afecta actualment 100 residents i 43 treballadors. 

D’aquests 100 residents positius, 88 es troben a la residència i nou estan ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp. A més, hi ha dos positius més al Centre Geriàtric de la Pobla de Segur i un altre a la residència de Guissona. Aquests últims són tres casos que en el dia del seu trasllat, el passat dissabte 28 de novembre, eren negatius, i que han esdevingut positius els últims dies.

La xifra de negatius entre els usuaris de la residència continua als cinc: tres estan al Centre Geriàtric de la Pobla de Segur, un a la residència de Guissona i un altre a la pròpia residència Fundació Fiella de Tremp. Val a dir que a les 34 persones que han traspassat no s’hi inclouen les tres morts que s’han registrat a la residència trempolina des del passat dia 19 i que no tenen relació amb el brot.

El Departament de Salut va acordar el passat 27 de novembre intervenir la residència de gent gran de Tremp per "estabilitzar" el brot de Covid-19, després que en una setmana es tripliquessin el nombre de casos i s'arribés als 150 positius (120 residents i 30 treballadors).

Més personal, però encara en falta

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha explicat en declaracions a El Suplement de Catalunya Ràdio que continua fent falta personal per treballar a la residència, malgrat ja hi ha una dotzena de persones que han respòs a la crida del centre. S’allotgen en dos pisos de lloguer i en diferents hotels de la ciutat, unes despeses que han anat a càrrec del Patronat Fundació Jaume Fiella de Tremp. A més, l’alcaldessa ha explicat que en les últimes hores han arribat 11 persones més.

Maria Pilar Cases també ha confirmat a Pallars Digital que durant aquest dilluns al matí s’efectuarà el trasllat dels malalts de llarga estada de l’Hospital del Pallars a l’alberg de Tremp.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació