Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus: residències

Moren 14 usuaris de la residència Fundació Fiella de Tremp

L’Hospital del Pallars té actualment onze persones ingressades amb coronavirus i aquesta setmana es farà el trasllat del sociosanitari a l’alberg de Tremp

Jordi Ubach Llorens 29 de novembre de 2020 a les 13:08
Bombers a la residència Fundació Fiella, aquest diumenge al matí | Jordi Ubach

El brot de coronavirus de la residència Fundació Fiella de Tremp ja ha provocat la mort de 14 residents des del seu inici, registrat el passat dia 19, fins aquest dissabte. Segons ha avançat Segre i ha confirmat Pallars Digital de fonts oficials, actualment només vuit usuaris del centre han donat negatiu, dels quals sis s’han traslladat al Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur i els dos restants a la residència de Guissona.

Les últimes dades, fetes públiques pel Departament de Salut aquest dissabte, elevaven a 150 els casos de Covid-19 a la residència trempolina, 120 usuaris i 30 treballadors. Es tracta de pràcticament tots els usuaris i prop de la meitat dels treballadors del centre, que fins l’inici del brot comptava amb 139 residents i 71 professionals. 



L’Ajuntament de Tremp ha posat a disposició de la residència la brigada municipal i el suport administratiu i del personal. Així ho ha explicat a aquest diari l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, que també ha confirmat que durant la setmana entrant tindrà lloc el trasllat dels 18 pacients de llarga estada de l'Hospital del Pallars a l’alberg de Tremp. L’hospital té actualment onze persones ingressades amb coronavirus -només ahir en van ingressar sis- i capacitat per a nou més.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Tremp va anunciar divendres que a partir d'aquest dilluns es realitzarà un cribratge poblacional al pavelló del Casal amb l’objectiu de poder controlar la propagació de la Covid-19 a la ciutat. Aquest diumenge al matí els Bombers de la Generalitat han efectuat una inspecció de tota la residència per tal de fer-hi una desinfecció la setmana que ve.
 

Els Bombers han inspeccionat la residència aquest diumenge. Foto: Jordi Ubach


Recordem que tal com va avançar divendres Pallars Digital, Salut va acordar intervenir la residència geriàtrica per la situació complexa que presenta. I és que el centre ha gairebé triplicat en una setmana els seus contagis, doncs el cap de setmana passat els casos de Covid-19 coneguts eren 56 entre residents i treballadors.

La difícil situació que viu la Fundació Fiella de Tremp ha portat el centre a fer una crida per trobar auxiliars d’infermeria o geriatria. De fet, davant la necessitat urgent de l’arribada de nou personal, la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran sol·licitarà als ajuntaments de la comarca una llista d’allotjaments disponibles per a totes aquelles persones que vagin a treballar a la residència.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació