Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus: residències

Augmenten a 150 els positius de Covid-19 a la residència Fundació Fiella de Tremp

De tots els positius 120 són residents i 30 professionals, mentre el Departament de Salut anuncia la intervenció del centre

Jordi Ubach Llorens 28 de novembre de 2020 a les 20:30
Detall de la façana principal de al residència Fundació Fiella de Tremp | ACN

Els casos de Covid-19 a la residència Fundació Fiella de Tremp han augmentat aquest dissabte a 150, dels quals 120 són de residents i 30 de professionals del centre, segons les dades facilitades pel Departament de Salut. Es tracta de pràcticament tots els usuaris i prop de la meitat dels treballadors del centre, que fins l’inici del brot comptava amb 139 residents i 71 professionals. 

A més, tal com va avançar ahir Pallars Digital, el Departament de Salut ha acordat intervenir la residència geriàtrica per la situació complexa que presenta. I és que el centre ha gairebé triplicat en una setmana els seus contagis, doncs el cap de setmana passat els casos de Covid-19 coneguts eren 56 entre residents i treballadors.



Segons Salut, per “estabilitzar” la situació al centre residencial, s’ha assignat provisionalment la direcció i la gestió a Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) en comptes de la gestora actual, que era la Fundació Sant Hospital de Tremp-Fundació Fiella. Així mateix, des de Salut es vetllarà perquè l’activitat assistencial es presti “amb les degudes garanties i s’adoptin les mesures d’intervenció establertes”.

Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció, que es coordinarà amb la direcció assistencial de l'Hospital Comarcal del Pallars. A més, ja s’ha activat el suport de l’Atenció Primària i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per reforçar l’atenció als residents.

Aquesta intervenció té com objectiu principal la realització d’un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini. Salut s’ha reunit aquesta tarda amb els alcaldes del Pallars per informar-los i tractar sobre aquesta actuació.

Recordem que la difícil situació que viu la Fundació Fiella de Tremp ha portat el centre a fer una crida per trobar auxiliars d’infermeria o geriatria. Paral·lelament, l’Ajuntament de Tremp va anunciar divendres que a partir de dilluns es realitzarà un cribratge poblacional al pavelló del Casal amb l’objectiu de poder controlar la propagació de la Covid-19 a la ciutat. 
 

Imatge de la reunió de Salut amb els alcaldes del Pallars. Foto: Salut


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació