Dissabte, 20 d'abril de 2024
parc natural de l'alt pirineu

El Parc Natural de l'Alt Pirineu crea un catàleg amb una vintena de propostes educatives

El programa inclou accions per difondre bones pràctiques entre els visitants i millorar el coneixement del medi

Redacció 13 de novembre de 2020 a les 09:55
Els programes pedagògics dels Parcs Naturals de l'Alt Pirineu i el Cadí Moixeró | ACN
El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha editat un programa pedagògic amb una vintena d'activitats adreçades a donar a conèixer els valors naturals i culturals d'aquest espai natural protegit entre diversos col·lectius de manera lúdica i didàctica. El programa inclou accions per donar a conèixer les problemàtiques i els riscos que presenten aquests espais i difondre bones pràctiques entre les persones visitants.

Es tracta d'activitats de diferent índole, des d'itineraris interpretatius fins a jocs de simulació, passant per tallers educatius, experiències vivencials, voluntariat o sortides tècniques. S'adreça a grups escolars, i també a altres col·lectius externs a l'educació reglada.
Les activitats són gratuïtes per a la majoria dels col·lectius i, per la resta, s'apliquen els preus públics vigents. És una proposta oberta i transversal, adaptable als projectes dels centres escolars i a les necessitats del públic en general que visita aquest parc natural.

El programa pedagògic del parc, que inclou 19 propostes, s'ha redactat amb el suport de les entitats del territori que fan educació ambiental, com per exemple, l'Associació de Guies Intèrprets del Parc, el camp d'aprenentatge de les Valls d'Àneu, els centres de recursos pedagògics del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell i els centres educatius del Parc.

El programa s'ha treballat en col·laboració amb el Grup de treball d'educació ambiental als espais naturals protegits de la Societat Catalana d'Educació Ambiental. El Parc Natural del Cadí-Moixeró és un altre parc que també ha publicat una proposta pedagògica per a grups i visitants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació