Divendres, 19 d'abril de 2024
carreteres

​El Govern avala indemnitzar la mort de dos persones a l'allau de Castell de Mur

La Comissió Jurídica Assessora ha xifrat en 172.800 euros la responsabilitat patrimonial de la Diputació, titular de la carretera LV-9124

Redacció 5 de novembre de 2020 a les 11:07
Imatge de la gran esllavissada de l’any 2018 | ACN
El Govern ha avalat la petició d'indemnització de la família del matrimoni que va morir a causa d'una esllavissada de roques el 16 d'abril del 2018 a la carretera LV-9124, al terme municipal de Castell de Mur. El dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, en data 22 d'octubre, xifra en 172.812,76 euros la reclamació de responsabilitat patrimonial instada davant de la Diputació de Lleida, titular de la carretera, pels danys i perjudicis derivats de la mort dels pares de l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, esdevinguda per l'esllavissada de roques mentre circulaven en cotxe per la carretera.

La família va interposar la reclamació de responsabilitat patrimonial davant la Diputació de Lleida el 14 de febrer de 2019 pels danys i perjudicis causats arran de la mort del matrimoni. L’esllavissada de roques de grans dimensions va sepultar el vehicle en què circulaven. Els danys i perjudicis s'imputen a un funcionament anormal del servei de vigilància i manteniment de carreteres, perquè no es van adoptar les mesures necessàries per a garantir la seguretat del trànsit, en un tram amb un alt risc d'esllavissaments conegut.

Juntament amb l'escrit de reclamació van adjuntar còpia de diversa documentació, com ara l'atestat policial, l'informe del seguiment del retorn a la normalitat després de l'esllavissada, emès per un tècnic comarcal de Protecció Civil i un peritatge del risc geològic. Mitjançant el Decret núm. 686, d'11 de març de 2019, la presidenta de la Diputació va resoldre admetre a tràmit la reclamació, designar la persona instructora del procediment i donar trasllat d'aquest decret als interessats, així com als departaments corresponents; com consta que es va fer.

Els reclamants imputen la mort dels pares a un funcionament anormal del servei públic de carreteres, ja que entenen que el despreniment de roques “es podia haver previst i evitat”, amb l'adopció d'unes mesures de seguretat i protecció que van ser ignorades per l'administració responsable del manteniment de la carretera, la qual era “plenament conscient del perill de despreniments al tram on es va produir l’accident”.

Pel que fa a l'advocat de la companyia d’assegurances, aquest ha lliurat un escrit d'al·legacions, en què manifesta que no es pot atribuir cap responsabilitat a la Diputació ni, de retruc, a la seva representada, per tal com “l'accident no era en absolut previsible ni evitable”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació