Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

Augmenten a 22 els positius del brot de la residència Serafí Casanovas de Sort

De tots ells, 13 són residents i els nou restants són treballadors del centre, que estan confinats a casa

Jordi Ubach Llorens 5 de novembre de 2020 a les 09:58
La residència Àngel Serafí Casanovas de Sort, aquest dimecres | ACN
El brot de coronavirus de la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort ja afecta 22 persones, segons han confirmat a Pallars Digital fonts de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Pallars Sobirà. Són sis casos més dels que va avançar ahir aquest diari. El centre, que acull un total de 33 residents, suma 13 casos positius entre els usuaris, mentre que els nou restants són de treballadors, que estan en confinament domiciliari. Preguntats sobre la situació, des de la direcció del centre no han volgut donar més detalls i s’han limitat a declarar que estan “tots bé”.


Dos dels residents es troben ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars però evolucionen favorablement, segons les mateixes fonts. Per evitar el contacte entre residents, s'han aïllat tots els positius en una ala del centre. En una altra ala s'hi han ubicat els residents fràgils i a la tercera hi ha la resta d'avis.

Aquest és el primer brot de Covid-19 en una residència del Pallars Sobirà d'ençà que va esclatar la pandèmia, després dels casos coneguts al Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur i de la Fundació Fiella de Tremp. És també el primer brot que afecta una residència pallaresa en aquesta segona onada de la pandèmia.


Des de l’ABS del Pallars Sobirà recorden la necessitat de seguir mantenint les distàncies de seguretat, de portar mascareta i de mantenir una higiene de mans adient com a mesures més efectives per frenar l’expansió de la Covid-19. També recorden a tota la població la poca conveniència de fer reunions de més de sis persones.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació