Divendres, 19 d'abril de 2024
escalada

La Diputació de Lleida presenta una guia d'escalada amb diferents zones de la demarcació

Recull dotze indrets, quatre dels quals al Pallars, seleccionats pel que es considera un dels millors escaladors del món

Redacció 27 d'octubre de 2020 a les 10:26
El congost de Terradets és un dels indrets seleccionats a la guia d'escalada | Rally d'Escalada
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha presentat aquest passat divendres la publicació Escala Lleida amb Chris Sharma. Es tracta d'una guia d'autor en format desplegable que inclou dotze zones per diferents indrets de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, seleccionades per Sharma, considerat un dels millor escaladors del món.

La guia ofereix una fitxa tècnica de cadascuna de les dotze rutes i informació complementària com ara la seva popularitat, l'accés i aparcament, els llocs emblemàtics i també explica la relació de l'esportista amb la zona. Se n'han editat 10.000 exemplars en cinc idiomes, català, castellà, anglès, francès i neerlandès.

De les dotze ubicacions seleccionades per Chris Sharma quatre són al Pallars: Terradets, Abella de la Conca i la Pedrera, al Pallars Jussà i l'Argenteria, al Pallars Sobirà. Les altres zones de la demarcació són Sant Llorenç de Montgai i Camarasa (Noguera); la Cova Gran de Santa Linya (Noguera); Cavallers (Alta Ribagorça); Bagergue (Val d'Aran); Tres Ponts (Alt Urgell); Oliana, Contrafort de Rumbau i Peramola (Alt Urgell), i Canalda (Solsonès). 

Durant la presentació de la guia, que s'ha fet de forma virtual, Sharma ha destacat que les possibilitats per practicar l'escalada a la demarcació de Lleida són "infinites". "A Lleida cada dia pots anar a un lloc diferent per escalar sense repetir durant la resta de la vida, i mai acabaries de veure llocs nous", ha assenyalat. També ha posat en valor que "hi ha un clima molt bo que et permet escalar en unes condicions òptimes pràcticament tot l'any". 

L'escalador ha explicat que fa quinze anys es va decidir instal·lar a les comarques lleidatanes, després de descobrir totes les parets per practicar aquest esport. Aquests anys li han servit per obrir noves rutes, documentar-les i difondre-les per mitjà de vídeos per poder atraure més gent aficionada a l'escalada cap a les comarques de Lleida. En aquest sentit ha afirmat que "avui dia, si algú vol ser un dels millors del món en l'escalada ha de venir a Lleida per provar les vies que s'hi han obert" i que "s'han convertit en referents mundials".

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha agraït la col·laboració a Sharma i el fet que volgués fixar temporalment la seva residència a la demarcació per poder-hi practicar el seu esport preferit. Pujol també s'ha referit als difícils moments pels quals està travessant el sector turístic a causa de la pandèmia i ha destacat que, precisament, "en aquesta conjuntura és quan ens hem d'esforçar per posar en valor el millor que tenim, com ara la natura, com un referent indiscutible de la nostra oferta turística".

Així, la responsable del Patronat ha destacat que aquest guia situa l'escalada com una activitat de natura que es pot practicar en espais oberts lluny de massificacions de persones, amb una oferta adreçada tant al públic de proximitat com a l'internacional. Per això, l'objectiu de la publicació és donar a conèixer i projectar internacionalment Lleida com a lloc de referència on practicar aquest esport, ha dit Pujol.

 Consulta la guia Escala Lleida amb Chris Sharma.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació