Dissabte, 20 d'abril de 2024
massificació

La limitació dels aparcaments aprovada pel Govern no afecta els parcs naturals pallaresos

Sàmper aconsella quedar-se a casa i considera que “no és el cap de setmana per quedar amb amics que fa un mes que no veiem"

Redacció 23 d'octubre de 2020 a les 17:34
Aglomeracions en un parc natural català el passat cap de setmana | ACN
El Procicat ha aprovat tancar els aparcaments de cinc parcs naturals quan estiguin al 75% de la seva capacitat per evitar aglomeracions i que es tornin a repetir les imatges del cap de setmana passat amb cotxes aparcats a vorals i voreres, segons ha informat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. La mesura afecta el Montseny, Sant Llorenç del Munt, Montserrat, la zona volcànica de la Garrotxa i Poblet, per tant, no té influència, per ara, als parcs pallaresos.


Aquests són “els cinc llocs amb més afectació la setmana passada”, segons Sàmper. El conseller subratlla que un cop s'arribi a aquest 75%, s'informarà del tancament a través de xarxes socials i panells informatius i només accediran als pàrquings aquells vehicles que ja estiguin fent cua fins a omplir l'aforament. "No es podrà sobrepassar l'aforament més enllà dels pàrquings", ha dit.

El conseller ha explicat que és una decisió treballada en coordinació amb els departaments de Salut, Territori i Agricultura i les diputacions titulars d'alguns dels parcs. El dispositiu es dirigirà dels del centre de coordinació d'emergències de Catalunya i comptarà amb efectius dels Mossos d'Esquadra, policies locals i voluntaris de Protecció Civil i de la Creu Roja. 

Tot i aquest dispositiu per regular l'accés als parcs naturals, Sàmper ha demanat als catalans que es quedin a casa aquesta cap de setmana: "El Govern intenta no ser restrictiu, intentar ser pedagògic i que la gent es coresponsabilitzi per intentar aturar la propagació d'aquesta pandèmia”, ha dit. "S'ha de sortir aquest cap de setmana? La resposta és no, aconsellem no sortir", ha afegit.

I en cas de les persones que optin per fer plans aquest cap de setmana, el conseller recorda que cal complir amb les mesures de mascareta, distància i higiene de mans, grups estables i de màxim sis persones. "No és el cap de setmana, ni aquest ni el següent, de quedar amb amics que fa un mes que no veiem", ha conclòs. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació