Dissabte, 20 d'abril de 2024
patrimoni

Més de 430 voluntaris han participat en la recuperació de camins antics a la vall de Siarb

Aquest projecte, que es va engegar l'any 2016, ha culminat enguany amb els primers passos del 'Museu de Camins'

Redacció 23 d'octubre de 2020 a les 10:28
Una visita teatralitzada a un camí recuperat de la Vall de Siarb aquest estiu | Museu de Camins
Més de 430 voluntaris a través de 24 camps de treball, dels quals dos han estat internacionals, han participat des del 2016 en el projecte de recuperació de camins antics de la vall de Siarb, al terme municipal de Soriguera. Aquesta tasca de recuperació ha culminat enguany amb la realització dels primers passos del Museu de Camins, un projecte que pretén crear un espai de reserva viva de senders, cultura i patrimoni al Pirineu.

El projecte planteja un espai a la vall de Siarb amb una xarxa íntegra de camins mantinguts i recuperats a través dels quals el visitant es pot submergir en la vida rural i els seus ritmes, usos i les tècniques constructives, així com les històries que durant centenars d'anys han omplert de vida el Pirineu. A través dels camins s'accedirà al despoblat de Santa Creu de Llagunes, als búnquers i trinxeres de la guerra civil, a antigues moles farineres, cabanes de pastor, pobles de la vall o una diversitat immensa de boscos.

El Museu de Camins es pot visitar per lliure, ja que l'espai de la vall de Siarb és obert a tothom que vulgui conèixer aquest entorn i aprendre'n les peculiaritats. Aquest any, però, ja s'han organitzat les primeres activitats com visites teatralitzades a càrrec de l'Esperanceta de Casa Gassia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació