Dissabte, 20 d'abril de 2024
emprenedoria

S'obre el termini per presentar projectes al «Matchfunding Arrela't Alt Pirineu i Aran»

Les sessions formatives per preparar els projectes han aplegat una quarantena de participants al Pallars

Redacció 22 d'octubre de 2020 a les 11:30
Una vintena de joves han participat a la jornada al Pallars Jussà | OJPJ
Aquesta setmana s'ha obert el període de presentació de projectes a la campanya Matchfunding Arrela't Alt Pirineu i Aran. La iniciativa, promoguda pels consells comarcals i les oficines joves de l'Alt Pirineu i Aran, consisteix en una campanya de micromecenatge per tal d’impulsar nous projectes amb un retorn social al territori. Els sis projectes que hi participaran seran preseleccionats per un jurat independent i gaudiran d'un doble finançament. Per una banda, l'import recaptat en la campanya de mecenatge i per l'altra l'aportació de les administracions, que es comprometen a igualar, amb un fons públic de fins a 24.000 euros, les aportacions de la ciutadania.

Fins al 13 de desembre, els emprenedors interessats a participar en la convocatòria poden fer arribar els seus projectes a través d'un formulari al web de la iniciativa. Per a donar a conèixer aquesta convocatòria i ajudar totes les persones interessades a preparar la candidatura dels seus projectes, s’han dut a terme sessions de treball a les sis comarques de la vegueria. Al Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, les convocatòries han estat un èxit i hi han participat 20 joves a cada comarca, fent un total de 40.

Posteriorment a les sessions comarcals, aquest passat dissabte han tingut lloc unes jornades en format virtual que han aplegat joves de tot l'Alt Pirineu i Aran. En aquesta sessió multitudinària s’ha treballat, de manera col·lectiva entre els projectes participants, com millorar estratègies i aspectes clau per tal d’impulsar els projectes a través del micromecenatge. La jornada virtual ha consistit en una primera part explicativa i una segona part amb un taller pràctic.
 
Els joves emprenedors entren ara a la fase de preparació de les propostes que, a partir del 13 de desembre, seran avaluades pel jurat. Els sis projectes finalistes es coneixeran el dia 11 de gener, quan començaran la recerca d'aportacions ciutadanes a través de la plataforma de la Fundación Goteo.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació