Divendres, 19 d'abril de 2024
piragüisme

Lluís Rabaneda, candidat a la vicepresidència de la Federació Internacional de Piragüisme

El pallarès porta 15 anys com a president de la comissió d’estil lliure o ‘freestyle'

Redacció 21 d'octubre de 2020 a les 10:22
Lluís Rabaneda, en imatge d’arxiu durant un discurs | InforPlanet
El president de la comissió d’estil lliure o freestyle de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF), el pallarès Lluís Rabaneda, ha confirmat la seva candidatura per ocupar una de les tres vicepresidències de l'ens internacional, a proposta de la Federació Espanyola de Piragüisme. 

L'elecció es farà en el pròxim congrés mundial de la ICF, que se celebrarà a l'abril de 2021 en una seu per determinar, possiblement Bangkok, després d'ajornar el previst per aquest desembre a conseqüència de la pandèmia. En aquesta reunió del màxim organisme del piragüisme mundial s'ha d'escollir el substitut de l'actual president, José Perurena, que deixa el càrrec després de 12 anys.

La candidatura de Rabaneda treballa en quatre eixos clau: desenvolupar el piragüisme en països amb poca implantació, millorar la visibilitat dels esportistes en televisió i mitjans digitals, convertir el piragüisme en una pràctica esportiva de referència en matèria de sostenibilitat i finalment incrementar la capacitat de recerca de recursos propis.

La del pallarès no és l'única persona proposada per la Federació Espanyola de Piragüisme. En paral·lel es presenta a Begoña Rodríguez com a candidata a presidenta del comitè de Marató, però també es van presentar els noms Narcís Suárez (esprint), Meritxell Rodríguez (eslàlom) i Mario Pérez (caiac polo).

Lluís Rabaneda, nascut el 1972 a Llavorsí, presideix el comitè d'estil lliure des de 2005 i és membre de comitè de direcció de la ICF. Rabaneda porta tota la vida vinculada al piragüisme, primer com a palista i posteriorment com a organitzador i impulsor dels primers campionats internacionals d'estil lliure organitzats a Sort i en aigües de la Noguera Pallaresa.

Rabaneda està involucrat en la comissió d'avaluació del Programa Olímpic de la ICF, que treballa per incloure al programa olímpic de la modalitat K1 d'estil lliure. En l'àmbit professional, Lluís Rabaneda juntament amb el seu germà Carlos, dirigeix ​​l'empresa Roc Roi, amb seu a Llavorsí.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació