Dimecres, 24 de juliol de 2024
5g

Telefónica no inclou el Pallars en els plans de desplegament del 5G per aquest 2020

Disset municipis de la demarcació de Lleida tindran accés a la xarxa abans d'acabar l'any

Redacció 21 d'octubre de 2020 a les 09:57
Un antena de telecomunicacions de cinquena generació (5G) | Arxiu
Telefónica ha iniciat el desplegament del 5G a Lleida i preveu que un 57,4% de la població de la demarcació compti amb cobertura d'aquesta tecnologia abans d'acabar l'any mitjançant la instal·lació de 37 nodes. Així, durant aquest any 2020 disposaran de 5G fins a 17 municipis, entre els quals no n’hi ha cap del Pallars. Sí que es contempla la instal·lació en capitals de comarca com Lleida, Balaguer, Mollerussa, Tàrrega o la Seu d'Urgell, i altres poblacions de més de 1.000 habitants.

Des la companyia assenyalen que "Lleida ha estat des del principi un escenari prioritari per als desplegaments del 5G de Telefónica" i confien estendre'l pròximament a més zones de la demarcació. Sobre la infraestructura de desplegament utilitzada a Lleida, així com a Catalunya, Telefónica està treballant amb les últimes generacions de ràdio que permeten el doble ús 4G i 5G amb l'objectiu d'arribar el 5G des del primer moment al màxim de població.


La nova generació de telefonia mòbil permet una connectivitat ultraràpida, molt baixa latència i capacitat per connectar a milions de dispositius de manera que la major part dels objectes d'ús quotidià siguin elements connectats entre sí i amb les persones.

Entre altres avantatges, la tecnologia 5G permet descarregar-se una pel·lícula en segons, gaudir de retransmissions esportives en directe en què l'usuari tingui una experiència 360º i poder visionar qualsevol angle del partit com si estigués a la pista. En el cas dels afeccionats als videojocs, ofereix una experiència en mobilitat similar a la qual aporta la fibra òptica a la llar, o sigui, sense interrupcions o latència. Així, el 5G possibilita jugar amb el telèfon mòbil com si estigués a la pantalla de l'ordinador de casa o en una videoconsola.

Per a les empreses, destaquen els serveis que ofereixen ultra baixa latència i una major capacitat de còmput 'a la vora de la xarxa', les xarxes privades 5G, l'Internet de les Coses (IoT) massiu i les comunicacions crítiques, a més de la virtualització de la xarxa, que facilita utilitzar els recursos de xarxes de forma més eficaç en funció de les necessitats dels clients. Malgrat això, per gaudir d’aquestes prestacions al Pallars caldrà esperar, de moment, a que s’hi faci el desplegament del 5G.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació